Balansrolstoel

Elektrische balans rolstoel iBOT van 2KERR

Elektrische balans rolstoel iBOT van 2KERR

Testvideo Beoordelingen (0)

Informatie

De elektrische balans rolstoel iBOT van 2KERR is een unieke balans rolstoel met zes verschillende functies in één rolstoel. Rijden op onverharde paden, het strand en zelfs een trap op en af, maken deze elektrische rolstoel wel echt bijzonder.  Het is het resultaat van 20 jaar ontwikkeling en verscheen in 2022 op de markt.

 

Specificaties

Standaardmode

Gaan als ieder ander en bereik dingen en plekken die voorheen onmogelijk waren. De iBOT is een multifunctioneel persoonlijk mobiliteitshulpmiddel. De iBOTT biedt meer mogelijkheden dan een gewone elektrische rolstoel en net zoveel comfort. Je kunt met de iBOT echt om je as draaien en hebt daardoor een hele kleine draaicirkel.

Balansmode

Door de balansmode en hoogteverstelling kun je een ander recht in de ogen kijken en heb je écht contact op ooghoogte ook terwijl je rijdt. In de balansmode beleef je de wereld vanuit hetzelfde perspectief als ieder ander, samen. Of je nu naast iemand zit, staat of loopt.

4-wiel aandrijving

Door de 4-wiel aandrijving kun je over elke ondergrond rijden. Door het zand naar de zee. Of je hond uitlaten door het hoge gras.  Of neem een onverharde zandweg door het bos. Hij neemt je zelfs mee door sneeuw.

Traplopen: Zelfstandig omhoog en omlaag

Met de iBOT kun je zelfs de trap op en af. Hiervoor is wel een speciale techniek nodig. De mensen van 2KERR geven je daarvoor een training.

Traplopen kan zowel solo als begeleid. Om zelf (solo) te kunnen traplopen heb je voldoende arm- en handfunctie nodig om zelf de controle te kunnen houden. Als je de techniek goed beheerst heb je weinig kracht nodig, maar je moet wel je handen kunnen gebruiken. Begeleid traplopen houdt in dat iemand anders wordt geleerd om met jou in de iBOT veilig de trap te nemen. Dit kan in principe iedereen leren. Kijk op het filmpje hoe dat gaat. Scouters filmde op Support 2022 de eerste ervaring van een tester, hoor wat hij ervan vindt.

Autorijden

Met de iBOT kun je zelf achter het stuur zitten.  Een EZ Lock docking systeem zorgt voor een veilige verankering is met de bodem van je auto.

Op reis

De iBOT voldoet aan de eisen van een elektrisch rolstoel, die voor zittend vervoer gelden en kan dus op verschillende manieren, bijvoorbeeld met oprijplaten In de auto. Er zijn veel mogelijkheden, afhankelijk van de auto. Ook luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht de iBOT mee te nemen. Eventueel zijn de accu’s los te koppelen.

Meer informatie

De elektrische rolstoel met balanstechniek van 2KERR valt niet in het kernassortiment van de WMO. Waardoor deze niet standaard verstrekt wordt. Het is mogelijk om aanspraak te maken op een product van 2KERR. Als je kan onderbouwen dat er specifieke behoeftes zijn die niet kunnen worden vervuld door het kernassortiment, maar wel door een 2KERR product. Of dat er oplossingen noodzakelijk zijn die samen duurder zijn dan een 2KERR product.  De adviseurs van 2KERR helpen je graag bij je aanvraag bij Wmo , UWV of gebruik te maken van een PGB. Lees hier meer over op de site van 2KERR

Technische gegevens

Draaicirkel: 71,2 cm in standaard mode, 57,4 cm in 4-wiel mode, 54,9 cm in balansmode

Gewicht basisstation (incl. accu’s): 80,7 kg excl. stoelgewicht

Afmetingen basisstation: 64 cm (B) x 81 cm (L)

Hoogte zitting tot vloer: 47,5 cm in standaard en docking mode,  64,5 tot 77,2 cm in 4-wiel mode, 77,5 tot 90,9 cm in balansmode

Snelheid: 11 km/u in standaard mode, 8 km/u in 4-wiel mode, 6 km/u in balansmode

Maximale hindernis hoogte: 3,8 cm in standaard en balansmode, 12,7 cm in 4-wiel mode

Max. gebruikersgewicht: 136 kg

 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 20 februari 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Elektrische balans rolstoel iBOT van 2KERR? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Getest door het Scouters testteam

Balansrolstoel iBOT van 2KERR

Het ervaren en enthousiaste Scouters testteam neemt regelmatig de proef op de som. Hoe bevalt een hulpmiddel, wat vinden de testers van het design, gebruiksgemak, de kwaliteit en de prijs? Bekijk de testvideo bij dit product.

De beoordeling van Scouters
Beoordeling 4.5

Design

Gebruiksgemak

Kwaliteit

Prijs

Getest op 17 juni 2022 door Scouters