Kat en handicap – Het leven is leuker met een kat

Kat en handicap – Het leven is leuker met een kat

Kat en handicap – Het leven is leuker met een kat

Het leven is leuker met een kat. Een kat is gezellig en zorgt voor leven in de brouwerij. Voor een kat maakt het niet uit dat je een handicap hebt. Het is jammer dat je onder de Wmo geen ondersteuning kan krijgen voor de verzorging van je huisdier. Daarnaast zijn er niet of nauwelijks hulpmiddelen gericht op huisdiereigenaren met een beperking. Er zijn wel een aantal huisdieraccessoires die bruikbaar kunnen zijn als je een handicap hebt. Voor mij, ik loop moeilijk, is de transporttrolley handig. En ook heb ik aanpassingen aan de kattenbak aangebracht

Transporttrolley voor bezoek aan dierenarts en uitstapjes

Voor het vervoer van je hond of kat naar de dierenarts kan een transporttrolley voor huisdieren of een huisdierrugzak uitkomst bieden. Als ik met mijn siamees naar de dierenarts moet, gebruik ik een huisdiertrolley met vier wielen en een trekstang. Er zit ook een stoffen handgreep aan de trolley zodat je de trolley kunt optillen. En er zijn schouderbanden meegeleverd zodat de trolley ook als rugzak gedragen kan worden, je moet dan wel oppassen voor de vieze wieltjes als je de trolley buiten hebt gebruikt.

Compaws – Trolley

Er zijn ook huisdierrugzakken op de markt. En huisdierwagens: een soort kinderwagens, maar dan voor je hond of kat. Wat dacht je van een aanhangwagen voor je huisdier? De laatste kun je alleen aan een tweewieler koppelen.

Aanpassingen aan de kattenbak

Ik heb een klassieke kattenbak voor mijn siamees, maar om het verschonen van de kattenbak makkelijker te maken heb ik een aantal aanpassingen gedaan. Een eerste aanpassing is dat ik kattenbakzakken gebruik en een kattenbakschepje. De zakken en het schepje vergemakkelijken het schoonhouden en -maken van de kattenbak met en zonder handicap. Daarnaast heb ik een kistje van ca. 15 cm onder de kattenbak geplaatst zodat ik minder hoef te bukken als ik de kattenbak in zijn geheel verschoon. Ten slotte bewaar ik de kattenbakvulling zakken vlak naast de kattenbak zodat ik minder hoef te sjouwen met zakken. Kattenbakschepjes en kattenbakzakken zijn breed verkrijgbaar.