Disclaimer

Scouters is volledig transparant en de redactie onafhankelijk

Alle informatie over oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen die je leest en ziet op Scouters, is samengesteld en gemaakt door de onafhankelijke redactie van Scouters. Redacteuren van Scouters hebben geen belang bij de verkoop van de producten en diensten waarover redactionele content wordt gepubliceerd. Uitgangspunt bij het samenstellen en maken van de informatie op Scouters is altijd: waarmee zijn mensen met een bewegingsbeperking het beste geholpen? Bezoekers geven aan graag op Scouters te zien waar de hulpmiddelen te koop zijn. Indien de producent het hulpmiddel zelf verkoopt, wordt dit altijd vermeld. Zo niet, dan worden enkele winkels en/of webshops vermeld waar dit hulpmiddel te koop is. De selectie van een webshop vindt plaats op basis van de betrouwbaarheid van de webshop, voor zover wij dat kunnen beoordelen, en de prijs van het hulpmiddel.

Op Scouters.nl en in de nieuwsbrief van Scouters kan worden geadverteerd, bijvoorbeeld door producenten en leveranciers. De inkomsten die uit advertenties en andere internetmarketingactiviteiten voortvloeien, worden volledig gebruikt om de onafhankelijke informatie op Scouters continu te kunnen aanvullen en verbeteren. Advertenties op Scouters zijn duidelijk als zodanig herkenbaar. De redactie van Scouters is niet verantwoordelijk voor de inhoud van advertenties en werkt volledig onafhankelijk van deze commerciële aanbieders.

Scouters speurt en deelt continu de beste informatie

Scouters doet haar uiterste best om de redactionele informatie zo nauwkeurig mogelijk samen te stellen en te onderhouden. Iedere dag speurt de redactie daarom naar de beste informatie over oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen zodat jij beter kunt bewegen. Op internet, beurzen, fora en reviews. Scouters verifieert de productbeoordelingen en modereert de fora. De redactie controleert alle informatie op betrouwbaarheid en actualiteit voordat die geplaatst wordt op Scouters, en controleert dit daarna ook nog regelmatig. Niettemin kan Scouters niet garanderen dat alle opgenomen informatie in alle gevallen daadwerkelijk actueel, correct en volledig is. Ook kan Scouters niet garanderen dat de genoemde producten, producenten en leveranciers naar behoren functioneren.

Ook de sites waarnaar Scouters linkt worden door de redactie regelmatig gecontroleerd op de betrouwbaarheid van informatie. Scouters is niet verantwoordelijk voor de inhoud van die andere websites, voor de privacybescherming op die websites of voor de diensten die eventueel via die websites worden aangeboden.

Scouters geeft geen medisch advies

De informatie op Scouters is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt professioneel medisch advies niet. Voor medische vragen over hulpmiddelen en het gebruik hiervan kan je terecht bij je huisarts, revalidatiearts, ergotherapeut, fysiotherapeut, verpleegkundige, verzorgende of specialist. Het gebruik van informatie op Scouters en eventuele beslissingen die je op basis van die informatie neemt, vallen onder je eigen verantwoordelijkheid. Er kunnen geen rechten aan de informatie op Scouters worden ontleend. Scouters aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid die zou kunnen voortvloeien uit de inhoud van de pagina’s op Scouters of een van de social media kanalen van Scouters. 

Jouw privacy wordt gewaarborgd

Wij vinden het heel belangrijk dat jij ongestoord oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen kunt zoeken en vinden op Scouters. Daarom respecteren wij jouw privacy en gaan we integer om met jouw informatie. Hoe gaan we hierin te werk? Om Scouters continu te kunnen verbeteren, meten en analyseren we de bezoekcijfers. We meten onder andere via welke IP-adressen, vanuit in welke regio’s, hoe lang en op wat voor type browser en devices (desktop, tablet, smartphone) Scouters wordt bezocht. Dit gaat om algemene gegevens, die nooit worden gebruikt om iemand persoonlijk te identificeren. Deze algemene gegevens geven we door aan (potentiële) adverteerders, zodat zij in het algemeen weten hoeveel en wat voor type bezoekers zij kunnen bereiken met advertenties.

Wil je niet dat jouw gegevens worden meegenomen de metingen en analyses? Stel je browser dan zo in dat de ‘cookies’ (kleine stukjes informatie die in de vorm van een bestand op je computer worden opgeslagen) uitstaan. Het uitzetten van cookies beïnvloedt wel de gebruiksvriendelijkheid van Scouters, omdat informatie niet kan worden opgeslagen.

Deel Scouters informatie gerust, respecteer het copyright

Alle content van Scouters, teksten, afbeeldingen en films, zijn auteursrechtelijk beschermd. Wil je informatie op Scouters of één van onze andere kanalen delen? Graag! Hoe meer mensen beter kunnen bewegen door de oplossingen, hulpmiddelen en ervaringen die je op Scouters deelt, hoe beter. We hopen dat Scouters je helpt om zelf het beste hulpmiddel te kiezen en kopen, ondanks de complexe regelgeving en financiering. Hoe meer informatie op Scouters wordt gedeeld, hoe groter de kans dat er een verandering op gang wordt gebracht. Je kan de informatie op Scouters heel makkelijk delen door op de social media buttons te klikken op de Scouters-pagina die wil delen.

Wil je tekst of beeld op Scouters op jouw site plaatsen? We vinden het leuk als je zo enthousiast bent over de informatie op Scouters dat je dat wil doen. Deel de informatie op Scouters gerust. We gaan er vanuit dat je daarbij het copyright respecteert, door:

  • Altijd te vermelden dat de informatie (tekst, beeld, video) van Scouters is en te linken naar Scouters
  • Een pagina op Scouters niet in zijn geheel te kopiëren, maar alleen kleine delen (maximaal 1/3 van de tekst), waarna je doorlinkt naar de betreffende pagina
  • Bij twijfel altijd contact met de redactie van Scouters op te nemen, we overleggen graag met je over de mogelijkheden hoe de informatie meer mensen kan bereiken

Samen zijn we Scouters: help mee en word een scouter

Iedereen kan zelf een scouter worden door een product te beoordelen, lid te worden van het testteam, een reactie achter te laten bij een nieuwsbrief of een bericht in de Facebook-groep te plaatsen.

Samen met jou kunnen we blijven zorgen voor onafhankelijk advies om in beweging te blijven!