Loeplamp

Loeplamp van Optelec

Loeplamp van Optelec

Beoordelingen (0)

Informatie

Een loeplamp wordt vaak als een van de eerste hulpmiddelen ingezet om te lezen, puzzelen of te knutselen. Het is eigenlijk een groot vergrootglas op een standaard. De loeplamp kan aan een tafel worden geklemd of op een rolstatief worden gemonteerd. Ook hebben de loeplampen verlichting om beter te kunnen zien. 

Denk aan je houding, ergonomie is een aandachtspunt. Je moet namelijk altijd van boven in de loeplamp kijken wat nek en schouderklachten kan veroorzaken. En bij slechtziendheid is goed contrast erg belangrijk. De verlichting zorgt wel voor enig contrast maar vaak is dit  niet genoeg. 

Een goed alternatief is de beeldschermloep. Je ziet meer in één keer, het zorgt voor contrast en je kijkt vooruit in plaats van naar beneden. 

 

Specificaties

De vergrotingsmogelijkheden zijn beperkt. De loeplamp is een oplossing als een kleine vergroting voldoet. De meeste loeplampen hebben een vergroting van 1,75x. Er zijn modellen met een vergroting van 2,25x maar die hebben dan een kleinere lens. Bij een grotere vergroting wordt het oppervlakte van de lens namelijk kleiner.

Deze hulpmiddelen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Oogonderzoek aan huis is mogelijk. De  aanvraagprocedure wordt door Optelec geregeld. Met een proefplaatsing wordt bekeken of een apparaat aan de wensen voldoet.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 22 mei 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Loeplamp van Optelec? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling