Draaihulpmiddel

Draaibed RollAssist ® van Specialbeds

Draaibed RollAssist ® van Specialbeds

Beoordelingen (0)

Informatie

RollAssist van Specialbeds is een elektrisch draaibed, dat helpt bij het draaien en verschuiven in bed. Als je hier een hulpmiddel voor zoekt, omdat je dit niet (meer) zelfstandig kan, zou RollAssist een oplossing voor jou kunnen zijn.

De RollAssist helpt bij het draaien en verplaatsen in bed. Dit gebeurt zonder dat iemand jou optilt, vastpakt of verschuift. Zo voorkom je onnodige pijn of ongemak door duwen en trekken aan jouw lijf.
Ook kan de RollAssist een oplossing voor jou zijn als je zorg fysiek (te) zwaar is voor degene die jou helpt. De RollAssist neemt het fysieke draaien en verplaatsen over.

De RollAssist gebruik je tijdens verzorgingsmomenten, of aanbrengen van de tilmat. Maar ook voor wisselligging kan één persoon jou makkelijk helpen.
De RollAssist past op bijna ieder hoog-laagbed, en is eenvoudig te monteren.
Je krijgt aan beide zijden van je bed een rolbuis. Het bijbehorende wentellaken rol je op die buis. Dit is ook mogelijk bij een verlengd of extra breed bed.
Op het matras ligt een speciaal glijlaken. Door de combinatie van de rolbuizen, het wentellaken en het glijlaken draai en schuif je met weinig weerstand over je matras.


Standaard is dit draaibed voorzien van twee wentellakens.
Tijdens het naar binnen draaien met het wentellaken pauzeert het draaibed elke 4 seconden voor de veiligheid. Het naar buiten draaien gaat wel in constante snelheid. Als het voor jou veilig mogelijk is om de afstandsbediening met de hand te hanteren, dan kun je het systeem ook zelf bedienen. Voorwaarde hierbij is wel dat je ten alle tijden bij de afstandsbediening kan komen en in kan schatten wanneer je welke kant op moet draaien of moet stoppen.

De rolbuizen zijn tevens de bedhekken, zolang deze omhoog staan kan het draaibed worden bediend. De rolbuizen kun je net als reguliere bedhekken met de hand omhoog of omlaag zetten.
Als de rolbuizen omlaag zijn kun jij, of degene die jou helpt op de rand van het bed zitten.

Specificaties

Artikelnummer: RA001
Lengte systeem (cm): 190 - 215
Toepasbaar op bed-lengte (cm): 200 / 210 / 220 / langer is maatwerk
Breedte systeem (cm): 90 - 120
Toepasbaar op bed-breedte (cm): 90 / 100 / 110 / 120 / breder is maatwerk
Hoogte systeem (cm): 7 - 38
Handmatig bedienbaar: De rolbuizen omhoog en omlaag zetten
Elektrisch bedienbaar: Linker en rechter rolbuis, strekken en ontspannen van wentellaken
Automatische uitschakeling: Na 120 seconden
Totaal gewicht systeem (kg): 40
Min. - Max. gebruikersgewicht (kg): 40 - 200
Let op: het maximaal toelaatbare gewicht wordt mede bepaald door de gewicht specificatie van het bed.

Het bed kan je in bruikleen krijgen (via de zorgverzekering) als je valt onder de gestelde voorwaarden. Afhankelijk van je situatie kijken naar een aantal punten; zelfstandig thuiswonen, RollAssist voorkomt extra inzet van thuiszorg of de RollAssist maakt de zorg minder zwaar voor jou of mantelzorger. Een ergotherapeut of arts moet voor jou een indicatie schrijven.

Als lenen in jouw situatie niet mogelijk is, is de RollAssist ook te huur of te koop.  De prijs bij aanschaf is echter wel afhankelijk wat jij precies nodig hebt, en welke uitvoering het betreft. Globaal zal de RollAssist tussen de € 5.995,- en  € 8.175,- uitkomen. 

 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 19 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Draaibed RollAssist ® van Specialbeds? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp