Glijdeken

Glijdeken Alpha® Turn Sheet van Petermann

Glijdeken Alpha® Turn Sheet van Petermann

Beoordelingen (0)

Informatie

Wat is het?

Glijdeken Alpha Turn Sheet bestaat uit een driedelige set; een groot laken (matrashoes) op het matras, een grote glijdeken en een anti-slip matje. De set is zo ontwikkeld, dat je continu op de glijdeken en matrashoes kunt blijven liggen en deze dus niet steeds voor een verplaatsing in bed aangebracht moet worden.

Krijg je hulp bij het verplaatsen, draaien en positioneren in bed? En kunt je bijna niet meehelpen, dan zou de Alpha Turn Sheet mogelijk een oplossing voor jou kunnen zijn.

 

Het gebruik

De matrashoes heeft van de schouders tot en met de heupen een glad gedeelte. Aan de buitenranden van het gladde gedeelte van de matrashoes bevinden zich antislip stroken. Waardoor je niet te ver kan doorschuiven.

De glijdeken glijdt hier makkelijk en met minder weerstand op, wanneer degene die jou helpt jou met de glijdeken verplaatst. Degene die jou helpt kan jou hierdoor zowel zijdelings verplaatsen, op je zij draaien, als hoger in bed schuiven.

Het zijdelings verplaatsen en hoger in bed positioneren kan uitgevoerd worden door de beweging in de gewenste richting in te zetten door middel van het duwen of trekken aan de Turn-Sheet.

Degene die jou helpt kan door de glijdeken vast te pakken en jou samen met de glijdeken van zich af of naar zich toe te draaien jou in zijlig positioneren. Belangrijk voor de veiligheid hierbij is dat het bedhek aan de overzijde omhoog is als daar niemand staat.

Met behulp van het antislip matje kan zodra je op je zij ligt de Turn Sheet glijdeken geremd worden.

Degene die jou helpt kan dan het antislip matje onder de glijdeken neerleggen, waardoor je niet samen met de glijdeken terug richting je rug draait. Je slaapt dus permanent op de matrashoes en de glijdeken.

De glijdeken bevat ook 3 riempjes aan de bovenkant, deze dienen vastgemaakt te worden aan het bed. Om te voorkomen dat je met het glijdeken naar beneden schuift als je het hoofdeinde omhoog zet. Deze riempjes maakt degene die jou helpt los als je moet draaien en/of verplaatsen.

De Alpha Turn Sheet is geschikt tot 200kg gebruikersgewicht.

Het onderhoud

De Turn Sheet mag op 90 graden gewassen worden, en mag op een lage tempratuur in de droger.

Meer weten?

Als je meer wil lezen over de Turn Sheet dan kun je dit lezen op de website van Petermann.
De tekst is op deze website in het Engels en Duits beschikbaar.

 

Specificaties

De glijdeken is gemaakt van katoen, en heeft de afmetingen 140 x 200cm.

Onder de glijdeken zit de matrashoes “Fitted Sheet” genaamd van afmeting 200 x 90cm.

Als laatste onderdeel zit er een antislip matje van 35 x 25cm in deze set.

De Alpha Turn Sheet is in Nederland verkrijgbaar via Lopital en kost ongeveer € 640,-

 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Glijdeken Alpha® Turn Sheet van Petermann? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp