Glijdeken

Glijdeken Master Turner via Solutions2care

Glijdeken Master Turner via Solutions2care

Beoordelingen (0)

Informatie

Wat is het

Master Turner glijdeken is leverbaar in verschillende maten (Small tot en met XXL). Er zijn ook diverse typen; standaard, duo of lift. De vulling is antibacterieel, transporteert vocht en vermindert warmte ophoping.

Specificaties

Wat is het?

De Master Turner is een glijdeken waar je in tegenstelling tot een glijzeil op kan blijven liggen. Het product bestaat uit een boven- en onderlaag. De bovenlaag vulling is antibacterieel, transporteert vocht en vermindert warmte ophoping.
Het gebruikersgewicht varieert van 180 kg tot 400 kg. Om de grootte van de geschikte Master Turner te bepalen is het verstandig advies op te vragen bij Solutions2care.

Oplossing voor verplaatsingen binnen de grenzen van het bed

Als je je in bed wilt verplaatsen, draaien of van bed naar brancard wilt schuiven en je kan beperkt meehelpen, dan zou de Master Turner Glijdeken een oplossing voor jou kunnen zijn. In combinatie met een plafondlift, kun je er een flexibel wentellakensysteem van maken. Kan handig zijn om het te combineren met positioneringskussens.

Welke versie is geschikt?

De kleinste Master Turner glijdeken ‘Small’ is voor zelfstandig gebruik of met lichte begeleiding bij  het in/uit bed komen en draaien. Met de Master Turner Medium kun je je als gebruiker wat afzetten met de benen, en vastpakken aan het bedhek, om zelf te draaien. Ook is het mogelijk met de handgrepen dat iemand je helpt. De Master Turner Large of Xlarge zijn alleen geschikt als iemand jou helpt met de verplaatsingen.

De maatvoering van de bovenlaag (S t/m XXL) ‘Master Turner’ hangt samen met jouw omvang, de mate van zelf kunnen meehelpen en de matrasgrootte. De Matrashoes hangt samen met de matrasgrootte. En het aantal handgrepen verschilt per model. Gebruik je de Master Turner aan een lift, dan levert Solutions2care deze met lussen of clips. Afhankelijk van het tiljuk dat jij gebruikt.

Er zijn matrasovertrekken waarmee met elastieken of instelbare riemen en fixatievleugels wordt gewerkt om het overtrek op de plek te houden. Er zijn ook matrashoezen, die geschikt zijn voor AD matrassen. De matrasmaatvoering is het uitgangspunt.

Er zijn zoveel opties dat het verstandig is met de adviseurs van Solutions2care contact op te nemen voor de juiste keuze.

Het gebruik

De permanente glijdeken wordt o.a. ingezet als het steeds aanbrengen van het glijzeil belastend is voor zowel de hulpverlener als de gebruiker.

Het onderhoud

De Master Turner kan tot 85 graden gewassen worden. De onderlaag Master Vario kan tot maximaal 60 graden worden gewassen. Voor beiden geldt: bij voorkeur drogen aan de lucht en gebruik geen wasverzachter en bleekmiddelen. Vaak wordt de Master Inco Inlegger (small, medium of large) geadviseerd te gebruiken, om het permanente glijdeken minder vaak te hoeven wassen, wat ten goede komt aan de glij-eigenschappen en de duurzaamheid.

U krijgt een offerte

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 22 februari 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Glijdeken Master Turner via Solutions2care? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp