Glijdeken

Glijdeken TurnSheet van SystemRoMedic

Glijdeken TurnSheet van SystemRoMedic

Beoordelingen (0)

Informatie

Glijdeken TurnSheet van SystemRoMedic via Direct Healthcare Group

Glijdeken TurnSheet van SystemRoMedic zou voor jou een geschikte oplossing kunnen zijn als je je wil verplaatsen in bed en je kan bijna niet meehelpen.

Wat is het?

TurnSheet is een permanente voorziening deze blijft in het bed liggen, je kunt er op slapen, je hoeft het dus niet aan te laten brengen of weg te halen voor het verplaatsen in bed.

Het bestaat uit een zachte rood/grijze deken de TurnSheet en een Matrashoes (Matrass Cover).

 

Meer weten?

Indien je meer informatie over de TurnSheet wil dan kun je dit lezen op de website van Direct Healthcare Group.

 

 

Specificaties

Er bestaan verschillende versies en afmetingen, zoals formaat 210 x 150 cm.

TurnSheet is gemaakt van microfiber met een dunne vulling van polyester en heeft een extra lage weerstand.

De TurnSheet ligt op een Matrashoes. De Matrashoes is een cover met glad materiaal in het midden, en antislip materiaal aan de zijkanten.

De TurnSheet zorgt ervoor dat als degene die jou helpt de beweging inzet, dat de glijdeken over het gladde deel van de Matrashoes glijdt. Het antislip materiaal aan de zijkanten voorkomt dat je uit bed kunt glijden.

Het gebruik

De Matrashoes wordt met klittenband stroken om het matras vastgemaakt. Ook de Matrashoes bestaat in verschillende formaten, kies het formaat dat passend is bij jouw matrasafmeting.

De Matrashoes heeft 3 flappen wanneer deze op het matras liggen is het oppervlakte glad. Hierdoor kan degene die je helpt, jou met de TurnSheet met lage weerstand verplaatsen en draaien in bed.

Het plaatsen en verwijderen van de flappen kun je het makkelijkste doen door glijvlakken (flappen) op zichzelf te laten vouwen, en onder jou door te laten schuiven.

Dit gaat gemakkelijker als één persoon jou wat kantelt, en de ander de flap weghaalt.

Wanneer degene die je helpt 1 of meerdere flappen open klapt (weghaalt) komt er een antislip vlak tevoorschijn. Hierdoor wordt de TurnSheet niet alleen aan de rand van de Matrashoes, maar ook in het midden van het matras geremd.

Deze functie kun je gebruiken op momenten waarop je niet hoeft te draaien en verplaatsen.

Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de flap onder de heupen weg te halen, en daarna het hoofdeinde rechterop te zetten. Hierdoor kun je rechterop in bed zitten zonder naar beneden te glijden en bijvoorbeeld tv kijken.

Je hoofd, schouders en heupen liggen op de TurnSheet, de voeten liggen er nier op, hierdoor kun je met je voeten afzetten als dit voor jou fysiek mogelijk is.

Als de flappen dicht zijn, en het hele oppervlak is dus glad, dan kan degene die jou helpt de beweging inzetten met de TurnSheet. Door het materiaal van de TurnSheet en het gladde materiaal van de Matrashoes, verplaats je met weinig weerstand.

Maximaal gebruikersgewicht is 300kg.

Het onderhoud

De TurnSheet kan gewassen worden op 60-80 graden, gebruik geen wasverzachter. Laat de TurnSheet aan de lucht drogen om de levensduur te verlengen.

De TurnSheet is verkrijgbaar voor ongeveer € 392,-. Onder andere bij Health2work.

Je kunt bij je zorgverzekering informeren naar de mogelijkheid van vergoeding voor het glijdeken.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 juni 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Glijdeken TurnSheet van SystemRoMedic? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp