Glijzeil

Glijzeil Blue Motion van Petermann (Simple-Slide)

Glijzeil Blue Motion van Petermann (Simple-Slide)

Beoordelingen (0)

Informatie

Wat is het?

Glijzeil Blue Motion van Petermann is een tunnelglijzeil. Lopital noemt dit blauwe glijzeil de

Simple-Slide.

Als je door iemand geholpen wordt om te draaien en verplaatsen in bed en je kunt dit niet zelfstandig, dan zou een tunnel glijzeil een oplossing voor jou kunnen zijn.

Het glijzeil Blue Motion is gemaakt van Polyamide.

Het gebruik

Het is belangrijk om het glijzeil zo aan te laten brengen dat minimaal je schouders en heupen op het glijzeil liggen, dan hebben jij en degene die jou helpt er het beste profijt van.

Verplaatsen en draaien met het glijzeil kan naar links of rechts. Maar het is ook mogelijk om hoger in bed te raken. De verplaatsingsrichting bepaalt de richting van aanbrengen, je kunt richting de gesloten zijden verplaatsen.

Voor de veiligheid dient het bedhek aan de overzijde tijdens het gebruik van het glijzeil altijd omhoog te staan als daar niemand staat.

Om opzij te verplaatsen kan degene die jou helpt je zachtjes duwen als je op het glijzeil ligt.

Bij het draaien trekt degene die jou helpt door gebruik te maken van zijn eigen lichaamsgewicht aan het glijzeil. Vervolgens maakt diegene tijdens het vasthouden van het glijzeil een beweging van zich af, waardoor jij op je zij draait.

Om omhoog te verplaatsen dient het glijzeil dus andersom te worden aangebracht, dat wil zeggen met de gesloten zijden richting je hoofd en voeten.

Als je zelf de draai in kan zetten en/of met je voeten af kan zetten op het matras, of een papegaai kan vast houden om hoger in bed te komen, kan een glijzeil ook bij gedeeltelijk zelfstandig gebruik helpend zijn.  Doordat deze verplaatsingen door het glijzeil makkelijker gaan door de verminderde weerstand.

Na het draaien en verplaatsen dient het glijzeil te worden verwijderd. Met een glijzeil mag je niet van bed worden getild daar is het materiaal niet sterk genoeg voor, ook mag je ere niet mee op de rand van het bed gebracht worden, want dat heeft een hoog risico om te vallen.

De Blue Motion is geschikt tot 150 kg gebruikersgewicht.

Wanneer is een glijzeil niet (meer) geschikt

Als degene die jou helpt, goed bekend is met de glijzeiltechnieken, maar het lukt niet (meer) om het glijzeil (alleen) onder jou aan te aan te brengen en/of te gebruiken. Bijvoorbeeld door hoger lichaamsgewicht al dan niet in combinatie met het door jou niet mee kunnen helpen tijdens de verplaatsingen. Kies dan voor een ander hulpmiddel dat permanent in bed kan blijven liggen, die vind je onder de term glijdeken.

Het onderhoud

De Blue Motion mag op 60 graden in de wasmachine, en dient aan de lucht te drogen.

Meer weten?

Indien je meer wil lezen over dit glijzeil dan zou je dit kunnen lezen op de website van Petermann.

De tekst is daar in het Engels en Duits beschikbaar.

 

Specificaties

 Dit glijzeil is verkrijgbaar in diverse maten. Zoals afmeting 90 x 100 cm.

Waar te koop?

Het Blue Motion glijzeil (Simple-Slide) is in Nederland bij Lopital te koop voor ongeveer €181,-

Via de contactgegevens van Lopital (mail of telefonisch) kun je de Simple-Slide bestellen.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 30 november 2023 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Glijzeil Blue Motion van Petermann (Simple-Slide)? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling