Glijzeil

Glijzeil Maxi Slide Kit XL van Arjo

Glijzeil Maxi Slide Kit XL van Arjo

Beoordelingen (0)

Informatie

Wat is het?

Glijzeil Maxi Slide van Arjo bestaat uit twee losse glijzeilen die je samen en tegelijkertijd gebruikt.

Als je zelf bijna niet mee kunt helpen, en je zoekt een oplossing voor het makkelijker draaien op bed, het verplaatsen in bed en/ of het aanbrengen van een tilmat, dan zou de Maxi Slide Kit XL een oplossing voor jou kunnen zijn.

 

Het gebruik

De lussen dienen als handvaten, degene die jou helpen gebruiken de handvaten tijdens het draaien en verplaatsen zodat ze een goede grip hebben.

De Maxi Slide kan gebruikt worden als er door twee mensen tegelijkertijd hulp geboden wordt aan jou. Voor het verplaatsen op bed schuiven degenen die jou helpen het bovenste glijzeil over het onderste glijzeil. Dit doen zij door gelijktijdig de gewenste beweging in te zetten door te duwen en/of trekken aan de Maxi Slide. Doordat de glijzeilen over elkaar schuiven verplaats je makkelijker naar een andere positie op bed. Dit kan zowel opzij, dus naar links of recht, als hoger of lager in bed zijn.

Ook tijdens het helpen bij het draaien met behulp van de Maxi Slide schuiven de glijzeilen over elkaar waardoor dit makkelijk gaat. Degenen die jou helpen gebruiken eerst het eigen lichaamsgewicht om de beweging met beperkte fysieke inspanning in te zetten, en draaien jou vervolgens met het bovenste glijzeil laag.

Als je voeten tijdens het gebruik niet op de Maxi Slide liggen, omdat je langer bent, kun je een los glijzeil onder je voeten gebruiken. Dit tijdens het hoger in bed verplaatsen met de Maxi Slide. Om extra wrijvingskracht onder je hakken te voorkomen.

Na het draaien en verplaatsen de glijzeilen te laten verwijderen. Met een glijzeil mag je niet van bed worden getild daar is het materiaal niet sterk genoeg voor. Ook mag je niet zelf opstaan uit bed met een glijzeil onder je billen, dit geeft namelijk valrisico.

Het gebruik om een tilmat aan te brengen in lig

De Maxi Slide kan ook gebruikt worden om een tilmat aan te brengen in lig, degene die je helpen schuiven de tilmat onder je hoofd door. En vervolgens trekken zij de tilmat tussen de beide glijzeilen in naar beneden. Ter hoogte van je stuit dienen zij voorzichtig een “zaag” beweging te hanteren om onder je stuit door te komen.

Nadat de tilmat goed onder jou ligt, wordt het bovenste glijzeil weggehaald, waarna de tilmat aan de tillift/plafondlift kan worden vastgemaakt voor gebruik.

Wanneer is een glijzeil niet (meer) geschikt

Als degene die jou helpen goed bekend zijn met de glijzeiltechnieken. Maar het lukt niet (meer) om het glijzeil onder jou aan te aan te brengen en/of te gebruiken. Bijvoorbeeld door hoger lichaamsgewicht al dan niet in combinatie met het door jou niet mee kunnen helpen tijdens de verplaatsingen. Kies dan voor een ander hulpmiddel dat permanent in bed kan blijven liggen zoals hetTillaken Maxi Transfer sheet van Arjo

Het onderhoud

De Maxi Slide kan op 80 graden gewassen worden en aan de lucht te drogen.

Meer weten?

Over de Maxi Slide kun je meer informatie lezen op de website van Arjo

 

Specificaties

Er zijn drie versies van de Maxi Slide een daarvan is de Maxi Slide Kit XL.

De Maxi Slide Kit XL bestaat uit twee losse blauwe glijzeilen deze zijn beiden 109,5 x 173 cm met lussen aan de randen. De foto’s ter illustratie zijn van de Maxi Slide van een maat kleiner, ze hebben beide dezelfde werkwijze, maar de omschreven blauwe versie is breder en langer.

Waar te koop?

De Maxi Slide is verkrijgbaar bij Arjo vanaf €426,- . Via de contactgegevens van Arjo onderaan de contactpagina kun je een Maxi Slide aanschaffen.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 29 februari 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Glijzeil Maxi Slide Kit XL van Arjo? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp