Matras

Dynamische ligorthese DINA Sleep van JOYinCARE

Dynamische ligorthese DINA Sleep van JOYinCARE

Testvideo Beoordelingen (0)

Informatie

De dynamische ligorthese DINA Sleep is er voor mensen die ondersteuning en of correctie nodig hebben tijdens het liggen. Denk aan mensen met neurologische aandoeningen, (niet) aangeboren hersenletsel, dementie of spierziekten. Het is een uitkomst voor cliënten bij wie sprake is van verhoogde spierspanning, dwanghoudingen en contracturen, een verhoogde kans op decubitus en/of een verminderd lichaamsbewustzijn. DINA Sleep kan worden gebruikt in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, (kinder)revalidatie en kinderdagverblijven.

Specificaties

DINA Sleep telt een groot aantal onderdelen die kunnen worden gecombineerd om een goede ondersteuning te bieden. De kussens en steunen in verschillende maten kunnen zodanig worden geplaatst dat je in een comfortabele houding ligt. Het geheel bestaat uit een speciale velcrolaag, waarop positioneringssteunen op elke gewenste plaats in zowel 90 graden als in 45 graden bevestigd kunnen worden. De Vielafoam toplaag met tri-elastische hoes heeft door de open celstructuur een ademend karakter. Verschillende afmetingen positioneringskussens maken DINA Sleep compleet en flexibel inzetbaar. DINA Sleep biedt de mogelijkheid om in meerdere houdingen (ruglig, 30 graden zijlig of zijlig) te blijven liggen zonder dat je daar zelf moeite voor moet doen om die houding vast te houden. Juist dit zorgt voor een ontspannen houding in bed in allerlei posities. DINA Sleep kan goed werken als je een kind bent, maar ook als je volwassen bent.

Niet alleen voor jou, maar ook voor degene die jou verzorgt kan DINA Sleep voordelen hebben. De positioneringssteunen en -kussens kunnen gemakkelijk worden verwijderd voor het wassen en aan- of uitkleden Omdat DINA Sleep uit losse onderdelen betstaat kunnen die weggehaald worden voor het aan- en uitkleden en aanbrengen van de tilband. Het gaat daardoor veel gemakkelijker. En ook de ontspanning tijdens het liggen, maakt dat al die handelingen makkelijker gaan en dus minder belastend voor degene die voor jou zorgt.

De DINA Sleep dynamische ligorthese is te koop via JOYinCARE. Afhankelijk van de samenstelling van de set, varieert het totaalbedrag tussen de € 1.000 en € 2.000. Met een goede indicatiestelling wordt het vergoed door de zorgverzekeraar.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 1 december 2023 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Dynamische ligorthese DINA Sleep van JOYinCARE? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp

Getest door het Scouters testteam

Ligondersteuning DINA Sleep

Het ervaren en enthousiaste Scouters testteam neemt regelmatig de proef op de som. Hoe bevalt een hulpmiddel, wat vinden de testers van het design, gebruiksgemak, de kwaliteit en de prijs? Bekijk de testvideo bij dit product.

De beoordeling van Scouters
Beoordeling 4.4

Design

Gebruiksgemak

Kwaliteit

Prijs

Elly Waaijer

Getest op 16 juni 2022 door Elly Waaijer