Satijnen laken

Treklaken (steeklaken) WendyLett 2Way van System RoMedic via Direct Healthcare Group

Treklaken (steeklaken) WendyLett 2Way van System RoMedic via Direct Healthcare Group

Beoordelingen (0)

Informatie

WendyLett van System RoMedic heeft meerdere soorten lakens, allen in meerdere maten en soorten. Bijvoorbeeld het WendyLett2Way treklaken.
Een WendyLett2Way steeklaken gebruik je altijd in combinatie met een WendyLett onder- of hoeslaken. Wanneer je een oplossing zoekt om met hulp makkelijker naar links en rechts te verplaatsen en draaien, dan kan de WendyLett2Way een oplossing voor jou zijn.

WendyLett hoeslaken of onderlaken in het kort

Een WendyLett2Way wordt altijd in combinatie met een WendyLett hoeslaken of onderlaken gebruikt. Een WendyLett glij-onderlaken of hoeslaken is in het midden voorzien van glad satijn. De geweven katoenen randen zijn van anti-glijmateriaal. Het gladde satijn maakt het mogelijk om makkelijker en met minder weerstand te draaien en zijwaarts te verplaatsen.
Het glij-onderlaken is in meerdere glijvlak lengtes beschikbaar, glijvlak bevindt zich onder heup tot en met schouders of onder je hele lengte. Afhankelijk van je lichamelijke mogelijkheden zoals het wel of niet kunnen afzetten met de voeten kies je voor de versie die bij jou past.

WendyLett2Way

Indien je hulp van een mantelzorger of zorgverlener krijgt maar je kunt zelf wel mee helpen, dan zou je gebruik kunnen maken van een WendyLett2Way steeklaken. System RoMedic adviseert de WendyLett2Way ook te gebruiken indien je zelfstandig draait en verplaatst in bed, maar zonder pyjama slaapt.
Dit steeklaken glijdt alleen zijdelings, waardoor je naar links en rechts kunt draaien in bed. Dit steeklaken is te herkennen aan de lijnen op het laken die van links naar rechts lopen.
De lijnen duiden de glijrichtingen aan. Je kunt dit steeklaken dus niet gebruiken om makkelijker hoger in bed te raken. Dit steeklaken vermijdt wel het naar beneden verschuiven in bed indien het hoofdeind omhoog staat.

Het gebruik

Belangrijk is om ervoor te zorgen dat je schouders en heupen op het steeklaken liggen tijdens het gebruik. Indien je hulp krijgt van iemand anders is het belangrijk dat diegene de stof van het steeklaken ter hoogte van de schouders en heupen vastpakt als twee proppen of zoals bij het vasthouden van een bos bloemen. Dit dient zo dicht mogelijk naast jou te gebruiken, zodat het een veiliger gevoel geeft. Doordat degene die jou helpt zijn gewicht van zijn voorste been naar zijn achterste been verplaatst kan hij jou op een verantwoorde fysieke manier verplaatsen. Als jij je bijvoorbeeld tegelijkertijd vasthoudt aan het bedhek draai je op je zij.
Zowel het glijonderlaken als hoeslaken is tot 300kg gebruikersgewicht te gebruiken.
De lakens kunnen tot 90 graden gewassen worden, dit kan ook gebruikt worden op luchtwisselmatrassen. Er zijn verschillende technieken om de WendyLett steeklakens goed te gebruiken, vraag toelichting hierover aan de leverancier om dit steeklaken goed te gebruiken.
En/of vraag om het zelf uit te proberen.

Vergoeding via zorgverzekeraar?

WendyLett hoeslaken of onderlaken wordt meestal vergoed door zorgverzekeraars omdat dit bijdraagt aan jouw zelfstandigheid. Dit kan in kortdurende uitleen (2 x 13 weken), daarna is omzetten naar langdurige uitleen indien noodzakelijk mogelijk. De leverancier kiest welk glijzeil/glijlaken aangeboden wordt binnen de gestelde voorwaarden. Voor de WendyLett hoes- of onderlaken is het daarom soms vereist om een aanvullende verklaring van een ergotherapeut toe te voegen om deze te kunnen ontvangen.
Het is ook mogelijk dat je na de 26 weken leenperiode de mogelijkheid krijgt om de geleende WendyLett over te nemen.
De WendyLett2Way ondersteunt degene die jou verzorgt, en zal in tegenstelling tot zelfstandig gebruiken van alleen het WendyLett onderlaken of hoeslaken minder bijdragen in jouw zelfstandigheid. Dit is dan ook de reden dat het steeklaken niet altijd wordt vergoed. Maar soms is vergoeding in deze situatie toch mogelijk.

Een WendyLett2Way met formaat 140x200cm kost rond de  € 70,-
Dit formaat is groot genoeg om jou zowel onder de heupen als schouders te begeleiden tijdens het gebruik.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 25 april 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Treklaken (steeklaken) WendyLett 2Way van System RoMedic via Direct Healthcare Group? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp