Overige hulpmiddelen lichaamshouding

Draaibed TurnAid van ATO FORM

Draaibed TurnAid van ATO FORM

Beoordelingen (0)

Informatie

TurnAid van ATO FORM is een elektrisch draaibed, dat helpt bij het draaien en verplaatsen in bed. TurnAid kan een oplossing voor jou zijn als je niet (meer) zelfstandig kan draaien in bed of wanneer dit niet veilig meer is. Of als je zorg fysiek (te) zwaar is voor degene die je helpt.
TurnAid voorkomt dat je wordt vastgepakt, opgetild of verschoven en dat voorkomt mogelijk pijn of ongemak.

Het systeem bestaat uit twee kantelbare bedhekken, voorzien van een rolsysteem met een wentellaken.
Een speciaal glijlaken op het matras zorgt dat een verplaatsing met het wentellaken nagenoeg zonder wrijving is. Daardoor glijdt het wentellaken met jou daarop heel soepel over het matras. Je kunt het ook gebruiken in combinatie met een luchtwisselmatras.

De bedhekken hebben drie standen: bedhek omhoog (slapen, rusten, je kunt door het bedhek kijken), bedhek omlaag (bed is toegankelijk voor transfer, zorg, fysiotherapie), bedhek draaizijde (wentellaken kan bediend worden)

Als het wentellaken systeem in werking is, draait het wentellaken van het rode bedhek naar het groene bedhek en terug. Deze beweging van het wentellaken zorgt er voor dat jij door het wentellaken zijdelings verplaatst en/of draait op het bed. Dit kun je uiteraard gebruiken om van houding te veranderen in lig. Maar ook handig bij aan- en uitkleden, zorghandelingen en verschonen van het bed terwijl jij in bed kan blijven liggen.
Onder het wentellaken wordt een nylon glijlaken geplaatst, het glijlaken is verkrijgbaar in 6 formaten. Afhankelijk van jouw bed- en matrasmaat, en de eventuele aanwezigheid van luchtwisselmatras kies je de voor jouw goede versie. Het glijlaken wordt met lussen in de hoeken aan het matras vastgemaakt, en op vier andere plekken aan het inlegraam van de lattenbodem.

Het systeem bedien je / jouw hulpverlener met de elektrische handbediening en/ of de optionele voetbediening. Het laken kan op drie snelheden draaien. Als het voor jou veilig mogelijk is om de afstandsbediening met de hand te hanteren, dan kun je het systeem ook zelf bedienen. Voorwaarde hierbij is wel dat je ten alle tijden bij de afstandsbediening kan raken en in kan schatten wanneer je welke kant op moet draaien of moet stoppen.

Het draai systeem past op bijna alle verpleegbedden. De TurnAid kan ook worden ingezet bij een extra laag of verlengd bed.

Specificaties

Gebruikersgewicht min./max. kg 40,0 / 350,0
Totaalgewicht kg 46,0
Lengte van het systeem cm 190,0
Hoogte van het systeem cm 57,0
Breedte van het systeem cm 10,0
Elektrische aansluiting   230 V; 50 Hz AC
IP klasse   IPX0
Geluidsniveau   < 70 dB (A)

Het wentellaken kun je wassen tot 80 graden, het glijlaken tot 95 graden.
Het wentellaken is van katoen.

Een complete TurnAid set inclusief een wentel- en een glijlaken zonder hoog/laag bed kost rond de € 7.500,-
De prijs voor de TurnAid met een elektrisch hoog/ laag verpleegbed is € 9.000,-
Het is mogelijk om een abonnement voor de lakens af te sluiten, waarbij je elk kwartaal een nieuw laken ontvangt.

De zorgverzekeraar vergoedt de TurnAid, mits je een goede indicatie hebt, bijvoorbeeld voorkoming van decubitus of opname in een instelling. Daar kan een ergotherapeut je mee helpen. Eventuele vergoeding van de TurnAid valt onder de categorie “AD preventiemiddelen en transferhulpmiddelen”.

Het is ook mogelijk om de TurnAid te kopen. Als je de TurnAid korter dan een jaar nodig hebt is het ook een idee om het te huren.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 25 april 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Draaibed TurnAid van ATO FORM? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp