Overige hulpmiddelen lichaamshouding

Silversplints van We Design

Silversplints van We Design

5
Beoordelingen (1)

Informatie

De Silversplints van We Design zijn ortheses. Dat is een uitwendig gedragen hulpmiddel om afwijkende standen of abnormale beweeglijkheid te corrigeren bij mensen met een (chronische) aandoening.

De Silversplints helpen je om beter te functioneren in het dagelijkse leven. Niet alleen bij huishoudelijk werk, maar ook bij hobby´s, zoals breien of kaarten. Heb je moeite met het vasthouden van de kaarten? Gebruik dan Silversplints. Scouter Xandra vindt de vingerortheses ideaal.

Op maat gemaakt

Ortheses zijn medische hulpmiddelen die een orthopedische instrumentenmaker op maat maakt, bij Silversplints voor bijvoorbeeld mensen met EDS, HMS, Reumatoïde Artritis en Osteo-Artrose. Ze zijn er voor vingers, hand, duim, pols en elleboog.

Gebruikte materialen

De Silversplints voor de elleboog zijn gemaakt van titanium, de andere van zilver en ze hebben ovale of afgeronde vormen.

Hoe krijg je een Silversplint?

Denk je dat een Silversplint iets voor jou is? Ga dan naar je huisarts. Die kan je doorverwijzen naar een specialist (revalidatiearts, orthopeed of reumatoloog). Dat is belangrijk om de Silversplint vergoed te krijgen.

Door heel Nederland en ook daarbuiten zitten orthopedische instrumentenmakerijen die de ortheses kunnen maken.

Vergoeding van de Silversplint

Als een specialist de orthese voorschrijft, dan wordt hij meestal vergoed vanuit de basisverzekering. Een deel van de kosten kan vallen onder het eigen risico. Hoe hoog dat bedrag is hangt af van de verzekering die je hebt afgesloten en of je al een deel van je eigen risico hebt gebruikt.

Heb je een aanvullende verzekering, dan vergoedt die soms een orthese voor tijdelijk gebruik (na een blessure of operatie). Kijk daarvoor in je polisvoorwaarden of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Ortheses die je alleen voor een sport gebruikt vergoedt de verzekering meestal niet.

Kijk voor de voorwaarden voor vergoeding op de webpagina Dekking van (sport)braces vanuit de zorgverzekering van Zorgwijzer.

Meer informatie over de Silversplints

Op de website van We Design vind je meer informatie over de Silverspints.

Meer hulpmiddelen

Meer hulpmiddelen voor mensen met handproblemen vind je op onze webpagina Huishoudhulpmiddel.

Specificaties

Het zilver is anti-bacterieel en voldoende buigbaar. Elke splint wordt als maatwerk geleverd, maar vergt wel een medisch voorgeschreven aanvraag.

Prijsopgaven zijn niet/moeilijk te geven. Het is allemaal maatwerk...  Het atelier waar ze gemaakt worden is in Arnhem.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 1 december 2023 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Silversplints van We Design? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling