Functionele Elektro Stimulatie (FES)

ALFESS van Basko

ALFESS van Basko

Beoordelingen (0)

Informatie

ALFESS is een nieuwe, moderne en functionele elektrostimulator (FES) om het looppatroon van patiënten met beperkte voetheffer musculatuur te verbeteren. 
De elektrische stimulatie helpt de zenuwen van de musculus tibialis anterior om de voetheffing actief te ondersteunen. De ALFESS elektrostimulator wordt op het bovenste deel van het onderbeen aangebracht. Tijdens het lopen detecteren sensoren de snelheid en positie van het been en sturen elektrische impulsen naar de zenuwen om de voorvoet op te tillen. Je kunt het stimulatieniveau zelf verhogen of verlagen. De trainingsmodus helpt om het beste revalidatieresultaat te bereiken. De training kan samen met de behandelend arts worden gedaan, of je kunt de training zelfstandig doen na duidelijke begeleiding en instructies door een professional.

Specificaties

De Alfess wordt bediend via je telefoon of een afstandbediening. 

De ALFESS heeft een vaste elektrode in combinate met contactgel voor goede geleiding van de elektrostimulatie of water

Geschikt voor een kuitomvang van 30-36 cm

De Alfess kan worden opgeladen met een USB kabel. 

CONTRA-INDICATIES  

  • Pacemaker? Met een fixed rate pacemaker is er geen probleem; met een demanded pacemaker mag de Walkaide niet gebruikt worden
  • Heb je epilepsie, dan kun je de Walkaide niet gebruiken
  • Heb je diabetes en neuropathie dan kun je meestal ook geen WalAide gebruiken, je voelt dan de stimulatie niet! 
  • bij mensen met T12 – L1 letsels werkt het toestel mogelijk niet 
  • Heb je net je benen onthaard even wachten met gebruik van de Walkaide, de gel die je gebruikt tussen de walkaide en je huid kunnen de open haarporiën irriteren. 

deze behandelvorm wordt meestal niet  vergoed wordt door de zorgverzekeraar en de kosten hoog zijn (tussen1500 -7500 euro).

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 22 april 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met ALFESS van Basko? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Enkel Voet Orthesen (EVO) - Functionele Elektro Stimulatie (FES)

Bekijk de keuzehulp