Functionele Elektro Stimulatie (FES)

L300 Go van Ottobock

L300 Go van Ottobock

Beoordelingen (0)

Informatie

Bij zwakke voetheffers, tilt de L300 Go je voet op. Daardoor wordt je looppatroon verbeterd - het wordt ronder en veiliger. De L300 Go stimuleert de zenuwen die niet meer door het centrale zenuwstelsel worden aan gestuurd. Dit gebeurt door functionele elektrostimulatie met behulp van kleine, elektrische impulsen. Een elektrode stuurt twee stimulatiekanalen aan. Deze worden gewoon met een manchet op je onderbeen geplaatst en zorgen dat je voet uitgebalanceerd wordt opgetild. Als je knie ook instabiel is, kan de L300 Go met een extra oppervlaktestimulator ook zorgen voor het buigen of strekken van je knie.

Specificaties

De L300 Go bedien je met je mobiele telefoon of met een afstandbediening. De impulsoverdracht gaat met een verwisselbare electrode. Dankzij een intelligente 3D-bewegingsherkenning herkent de stimulator je actuele voetstand en geeft precies op het juiste moment de stimulatie. Daarom is een externe voetsensor alleen nog als optie verkrijgbaar.

Anatomisch onderbeenmanchet

Met de manchet worden stimulator en elektrode aan je onderbeen vastgemaakt. Er is een anatomische variant voor het rechter- of linkerbeen in twee maten.

Bovenbeenmanchet

Is extra kniestabiliteit nodig, dan worden met de manchet de stimulator en elektrode aan het bovenbeen vastgemaakt. De strekking en buiging van je knie worden daardoor ondersteund. Er is een variant voor het rechter- en het linkerbeen.

CONTRA-INDICATIES  

  • Pacemaker? Met een fixed rate pacemaker is er geen probleem; met een demanded pacemaker mag de Walkaide niet gebruikt worden
  • Heb je epilepsie, dan kun je de Walkaide niet gebruiken
  • Heb je diabetes en neuropathie dan kun je meestal ook geen WalkAide gebruiken, je voelt dan de stimulatie niet 
  • Bij mensen met T12 – L1 letsels werkt het toestel mogelijk niet 
  • Heb je net je benen onthaard even wachten met gebruik van de WalkAide, de gel die je gebruikt tussen de WalkAide en je huid kunnen de open haarporiën irriteren

Functionele Elektrostimulatie wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten zijn hoog (tussen € 1.500 en € 5.500 euro). Wil je het een keer uitproberen en eventueel een periode huren, dat kan via EVO - FES

Jasper den Boer, auteur van de Scouters Keuzehulp EVO - FES kijkt samen met jou welke orthese of FES jou het beste op weg helpt. Dan weet je zeker of FES een meerwaarde heeft en kun je eventueel toch proberen een aanvraag te doen bij je zorgverzekeraar. 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 19 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met L300 Go van Ottobock? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Enkel Voet Orthesen (EVO) - Functionele Elektro Stimulatie (FES)

Bekijk de keuzehulp