Rollator

Rollator Focus AF-AS Parkinson van FellowRoll

Rollator Focus AF-AS Parkinson van FellowRoll

Beoordelingen (0)

Informatie

Deze rollator Focus AF-AS Parkinson van FellowRoll is een tip van onze ergotherapeut Bastiënne. Door de ingebouwde laserlijn en het akoestisch signaal (pieptoon) is deze rollator speciaal geschikt voor mensen met Parkinson. Mede door de naar voren gerichte handremmen loop je ‘in’ de rollator in plaats van erachter, waardoor je meer controle hebt over de rollator. 

Door op de rode knop te drukken kan je de laser en/of het akoestisch signaal aan zetten. De laser en het signaal gaan de zogenoemde freezing of gait tegen, waar veel mensen met Parkinson last van hebben. De laser zorgt voor een visuele cue waardoor mensen tijdens een bevriezing makkelijker weer een stap kunnen zetten. Als je over de rode streep stapt wordt de freezing opgeheven. Het akoestische signaal geeft aan op welke momenten je een stap moet zetten. Door de ingestelde timer gaan de laser en het geluid automatisch uit.

Met een goed rapport van een ergotherapeut en een verwijsbrief kan de Parkinson rollator aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar. De Parkinson rollator is de enige die hiervoor in aanmerking komt.

Specificaties

De rollator is inklapbaar en traploos in hoogte te verstellen. Bij de rollator kan je ook sleepremmen bestellen, die ervoor zorgen dat je rollator automatisch afremt. Je kan de rollator gebruiken als je minder dan 150 kg weegt. De rollator zelf weegt 9,8 kg.

Je kan de rollator kopen voor ongeveer € 1.100,-

Laatst gewijzigd op 21 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Rollator Focus AF-AS Parkinson van FellowRoll? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling