Rollator

Rollator uMotion van Villerius Medical

Rollator uMotion van Villerius Medical

3.9
Beoordelingen (6)

Informatie

De rollator uMotion van Villerius Medical is speciaal ontwikkeld voor mensen die niet langer geholpen zijn met een rollator uit de winkel. Door het u-vorming frame sta je tussen het frame in, wat zorgt voor een betere lichaamshouding en meer stabiliteit. De rollator heeft een omgekeerd remsysteem, waarbij de rollator standaard op de remstand staat. Als je de remhendels inknijpt gaat de rollator van zijn remmen af. 

Door een laserstraal in de rollator wordt er een groene streep tussen de achterwielen geprojecteerd, wat de zogenoemde freezing of gait tegengaat waar veel mensen met Parkinson last van hebben. De laser zorgt voor een visuele cue waardoor mensen tijdens een bevriezing makkelijker weer een stap kunnen zetten. Als je over de groene streep stapt wordt de freezing opgeheven.

De uMotion heeft een zitje met antislip en een rugsteun. Boven de voorwielen van de rollator zitten twee stootbumpers, die zorgen voor extra veiligheid. De rollator beschikt over een handig extraatje om drempels te overbruggen. Die kun je instellen op drie standen, voor lage tot hoge drempels. Daarbij is de uMotion is inklapbaar.

Door het u-vormige frame kan je oefeningen met je rollator doen.

Met een goed rapport van een ergotherapeut en een verwijsbrief kan deze uMotion van Villerius Medical aangevraagd worden bij de zorgverzekeraar. 

Specificaties

De uMotion is geschikt voor iedereen tussen 1.50 en 1.85 meter lang. De rollator kan 125 kg dragen. De uMotion zelf weegt 9,5 kg.

Je kan de uMotion in verschillende kleuren kopen vanaf € 1.100,-

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 22 februari 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Rollator uMotion van Villerius Medical? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling