Bedbeugel

Bedpapegaai van Able2

Bedpapegaai van Able2

Beoordelingen (0)

Informatie

Bedpapegaai van Able2 is een handig hulpmiddel om in en uit bed te komen of te verplaatsen in bed, bijvoorbeeld als je hogerop in bed wilt liggen. Hij is van staal.

De papegaai staat op een standaard op de vloer en die standaard schuif je onder het hoofdeinde van je bed. Hij heeft een handgreep (triangel) die met een band vastzit aan de standaard. Die band is verstelbaar. Geschikt voor personen tot 130 kg.

Hoe werkt het?

Na een tijdje merk je dat je lager in bed ligt dan toen je erin stapte. Je ligt bijna aan het voeteneinde. Tijd om op te schuiven naar boven. En als je wilt zitten in bed kun je het beste zo hoog mogelijk in bed gaan liggen om voldoende steun in de rug te krijgen.

Zet het bed op de laagste stand, zodat je plat kunt liggen. Trek dan je benen op. Met beide handen aan de papegaai trek je jezelf even op en zet je je af met je voeten op het matras. Dat herhaal je tot je goed ligt. Met of zonder hulp van iemand anders.

Op dezelfde manier kun je ook draaien, opzij verplaatsen, of in en uit bed stappen. Als je met behulp van de papegaai rechtop kunt gaan zitten, kun je jezelf ook naar de bedrand verplaatsen. Voor meer houvast kun je een antislipmatje onder je voeten leggen.

Voor welk soort bedden?

De voet van de standaard van deze papegaai heeft ruimte onder (het hoofdeinde van) je bed en op de vloer nodig. Je kunt deze papegaai dus alleen gebruiken als die ruimte er is.

Verder heeft de buis omhoog naar de handgreep ruimte achter je hoofdeinde nodig, maar dat is maar klein beetje. Als je het bed een beetje van de muur af zet is dat al voldoende.

Inklapbaar

Wanneer je de papegaai niet gebruikt kun je hem inklappen. Hij is met twee schroeven te monteren.

Meer informatie

Wil je meer weten over de bedpapegaai van Able2 dan kun je kijken op de webpagina van Able2. In het filmpje Omhoog verplaatsen met papegaai zie je hoe het werkt.

Specificaties

Afmetingen

  • Hoogte standaard: 179 cm
  • Afmeting vloerstatief: 66,5 x 89 cm

Gewicht

  • Gewicht product 11,6 kg
  • Maximum gebruikersgewicht 130 kg

De bedpapegaai is te koop vanaf ongeveer € 200,-.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 14 juni 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Bedpapegaai van Able2? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp