Elektrische rolstoel

Besturing elektrische rolstoel CoMoveIT

Besturing elektrische rolstoel CoMoveIT

Testvideo Beoordelingen (0)

Informatie

CoMoveIT is een nieuwe hoofd-(voet)besturing voor elektrische rolstoelen. Deze bijzondere besturing is ontwikkeld door de KU Leuven. Heb jij een ernstige cerebrale parese (GMFCS IV en V), of is besturen met een joystick lastig door spasme, bijvoorbeeld bij MS of een tetraplegie, dan is dit wellicht voor jou een goede manier om je rolstoel te bedienen.

Wat maakt CoMoveIT zo uniek?

Enerzijds is er het adaptieve algoritme, dat rekening houdt met de constante verandering van jouw lichaamsactiviteit, van dag tot dag en uur tot uur. De besturing past zich steeds aan aan jouw manier van bewegen gedurende de dag of avond.

Anderzijds leert het systeem hoe jij je beweegt en filtert het als het ware onwillekeurige bewegingen op zo’n manier dat er op een vloeiende manier gereden kan worden.

Het systeem is verder ook te gebruiken met Permobil en Ottobock rolstoelen.

 

Specificaties

CoMoveIT maakt gebruik van klinische inzichten waardoor de gebruikers met een minimum aan beweging en kracht de rolstoel kunnen aansturen. Dat leidt ertoe dat je met een minimum aan inspanning rijdt en je rolstoel heel nauwkeuring kunt besturen.
Met de CoMoveIT kun je eenvoudig verschillende configuraties instellen, volledig op basis van jouw functionele mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hoofdvoetbesturing, maar ook voor alleen hoofdbesturing.

Je handen vrij

Het bersturen van je rolstoel met CoMoveIT geeft je vertrouwen en rust. Het is gemakkelijker om in een ontspannen houding te zitten, je hebt je handen en armen vrij. De ontwikkelaars van CoMoveIT spreken zelfs van een therapeutisch rijden. Er staan diverse filmpjes op de website van CoMoveIT, die een goede indruk geven van deze andere manier van besturen.

Wil je meer weten of nog meer filmpjes bekijken, ga naar de website van CoMoveIT

Wordt de CoMoveIT vergoed?

In België zijn tot nog toe alle ingediende dossiers, die case-by-case worden bekeken, goedgekeurd. Ook in Nederland zijn de eerste CoMoveIT besturingen goedgekeurd.

Zelf testen?

Wil je zelf het systeem uittesten of ken je iemand die er baat bij zou hebben om het uit te proberen dan kan je contact opnemen met CoMoveIT via het contactformulier op de website.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Besturing elektrische rolstoel CoMoveIT? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Elektrische ondersteuning en rolstoelaandrijving

Bekijk de keuzehulp

Getest door het Scouters testteam

Elektrische rolstoel besturing CoMoveIT

Het ervaren en enthousiaste Scouters testteam neemt regelmatig de proef op de som. Hoe bevalt een hulpmiddel, wat vinden de testers van het design, gebruiksgemak, de kwaliteit en de prijs? Bekijk de testvideo bij dit product.

De beoordeling van Scouters
Beoordeling 4.8

Design

Gebruiksgemak

Kwaliteit

Prijs

Nico Knibbe

Getest op 18 juni 2022 door Nico Knibbe