Elektrische rolstoel

Elektrische rolstoel QUICKIE Q400 van Sunrise Medical

Elektrische rolstoel QUICKIE Q400 van Sunrise Medical

Beoordelingen (0)

Informatie

De elektrische rolstoel QUICKIE  Q400 van Sunrise Medical heeft drie uitvoeringen;

  • QUICKIE Q400 F met voorwielaandrijving
  • QUICKIE Q400 M met midwielaandrijving
  • QUICKIE Q400 R met achterwielaandrijving

 

Specificaties

De breedte van alle modellen ligt tussen de 61,5 – 64 cm. Maar let op! De aandrijving maakt het verschil voor o.a. de draaicirkel; voor de voorwielaandrijving is die 147 cm, voor de midwielaandrijving 112 cm en de achterwielaandrijving 190 cm.

Ook de hellingshoek die je kunt nemen verschilt iets; 8° = 14% voor voorwiel- of midwielaandrijving of 10°= 17% voor de achterwielaandrijving. En er is een klein verschil tussen de modellen in de hoogte van een obstakel, dat je kunt overbruggen, zoals een stoep. Dus denk goed na wat voor jou belangrijk is en bespreek dat bij de passing. Belangrijk! Maak vooraf jouw verlanglijstje.

De actieradius is voor alle modellen 40 km.  Je rijdt met de QUICKIE Q400 maximaal 6 km per uur  of voor een meerprijs 10 km per uur.

Zithoogte

De zithoogte is 41,5 cm als je alleen voor een elektrische kantelverstelling kiest en start bij 42,5 cm als je voor een elektrische hoog / laag en kantelverstelling gaat.

Volledig instelbaar zitsysteem

Het SEDEO zitsysteem bestaat uit een instelbaar frame en vormt met een ruime keuze aan kussens een goed zitcomfort. Laat je hier goed over voorlichten bij een passing en vooral neem de tijd om het goed uit te proberen.

Bediening

Standaard bedien je deze rolstoel met een joystick, maar er zijn natuurlijk ook andere opties. Met het heldere paneel kun je niet alleen alle functies van je stoel bedienen, maar kun je ook tot maximaal 4 apparaten bedienen in je omgeving, zoals je telefoon, computer, of tablet. We raden je aan om alle opties te lezen op de site van de leverancier of meld je aan voor een proefrit.

Andere elektrische opties

  • Verstelbare beensteunen; hiermee breng je je benen naar boven en beneden, goed voor je bloedsomloop en het voorkomen van gezwollen benen. Door de automatische aanpassing van de lengte blijf je in alle standen goed zitten.
  • De zit lift kan je niet alleen in de hoogte laten variëren, maar ook in de zithoek, je kunt tot wel 30° achteroverleunen. Het variëren van je houding biedt meer zitcomfort en helpt mee bij de drukverdeling
  • Je kunt het uiterlijk van je eigen stoel samenstellen met een uitgebreide keuze uit veel kleuren en designs voor het frame en de bekappingen.

De prijs van de QUICKIE Q 400 start bij € 8.120,-, op de site van Sunrise Medical vind je een uitgebreide prijslijst met een overzicht van alle accessoires en opties en de daarbij horende prijzen van de drie modellen van deze QUICKIE.

Meer weten over de QUICKIE Q 400, ga naar de pagina’s hierover op de site van de leverancier.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 30 november 2023 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Elektrische rolstoel QUICKIE Q400 van Sunrise Medical? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling