Handbewogen rolstoel

Vastframe rolstoel QUICKIE Nitrum van Sunrise Medical

Vastframe rolstoel QUICKIE Nitrum van Sunrise Medical

Beoordelingen (0)

Informatie

De QUICKIE Nitrum vastframe rolstoel is met precisie ontworpen om je energie efficiënt om te zetten in beweging. Zo rijd je met een minimale inspanning langere afstanden. De Nitrum heeft nauwkeurige instelmogelijkheden en innovatieve functies. Deze rolstoel reageert direct en snel op elke beweging met zo min mogelijk energieverlies.

Online visualizer

Op de website van Sunrise Medical staat een online visualizer, die je helpt om de Nitrum van je dromen te creëren. Ook kun je op dezelfde website met Augmented Reality de Nitrum in je eigen omgeving ervaren. Scan de QR-code met je smartphone en selecteer één van de configuraties.

De QUICKIE Nitrum is de lichtste in zijn klasse.

Je hebt al een complete rolstoel vanaf 7,5 kg. De Nitrum bevat innovatieve techniek. High-tech materialen om het gewicht te minimaliseren en de stijfheid van het frame te maximaliseren. Zo rijd je sneller en langer zonder zorgen over vermoeidheid. Met minder spanningspunten zijn de ovale framebuizen van QUICKIE bijvoorbeeld sterker dan de standaard ronde framebuizen. De Nitrum is met de hand gelast tot een compleet frame. Star, stevig en toch erg licht.

Een passend frame

Om de Nitrum nog beter aan te laten sluiten aan jouw zithouding en behoefte is er naast het bestaande open frame, ook een boxframe model ontwikkeld, de Nitrum Hybrid. Beide modellen zijn ook leverbaar in een Pro versie, de Nitrum Pro en de Nitrum Hybrid Pro, waarbij een aantal onderdelen zijn vast gelast.

Gepatenteerd instelbaar balhoofdsysteem

Het balhoofd bestaat uit één deel. Daardoor zijn de hoek en hoogte van het balhoofd sterker, lichter en volledig instelbaar en kan deze gewijzigd worden om handelingen tijdens het rijden in de rolstoel te verbeteren.

Zit instellingen

De zithoek wordt altijd afgestemd op 90°. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur van de zithoogte voor en zithoogte achter wordt de zitting geplaatst. Zo krijg je de allerbeste rijeigenschappen, reactiesnelheid en voortbeweging.

Verplaatsen en in de auto zetten

Om de rolstoel in de auto te tillen klap je de rugleuning neer. Daarvoor pak je de gepatenteerde stabilisatiestang met één hand vast en draait (twist) eraan om de twist-lock rugleuning los te maken, op te vouwen en je rolstoel in de auto te tillen. Met de dubbele vergrendeling kan je dezelfde stang ook gebruiken om hem op te tillen.

Sunrise Medical QUICKIE Nitrum de eerste handbewogen rolstoel met geïntegreerde Ledverlichting.

Ledverlichting zit gemonteerd aan beide kanten van het voorframe, met drie standen (fel, gedimd en knipperend), ben je beter zichtbaar. De Li-ion batterij kan worden losgekoppeld om hem op te laden of om 110 gram gewicht te besparen op je rolstoel. Deze innovatie is door gebruikers geïnspireerd.

 

 

Specificaties

Technische gegevens

Afmetingen: Totale breedte ZB + 170 mm, Zitbreedte 320 – 500 mm, Zitdiepte 340 – 500 mm, Zithoogte – voor 430 – 570 mm, Zithoogte – achter 370 – 500 mm, Zithoek 0 – 130 mm, Rughoogte 250 – 450 mm, Rughoekinstelling -17.5° – +10°, Onderbeenlengte:220 – 520mm

Framemateriaal: Premium 7020 aluminium

Gewicht: 7,5 – 8,1 kg (afhankelijk van type)

Max. gebruikersgewicht: 125 – 140 kg (afhankelijk van type)

Rughoekinstelling: Instelbaar of vastgelast (optie)

Zwaartepuntinstelling: Instelbaar of vastgelast (optie)

Veiligheid: Succesvol gecrashtest volgens ISO 7176-19 in combinatie met een transporthulpset

De basisprijs voor een QUICKIE Nitrum start bij zo’n € 3.000, – .

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 19 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Vastframe rolstoel QUICKIE Nitrum van Sunrise Medical? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling