Actieve tillift

Stalift Molift Quick Raiser 205 van ETAC

Stalift Molift Quick Raiser 205 van ETAC

Beoordelingen (0)

Informatie

Met de actieve of stalift Molift Quick Raiser 205 van ETAC word je met een vierpunts tilband achter je rug van zit naar stand gebracht. Grofweg is dit hulpmiddel geschikt voor mensen die niet zelf op kunnen staan, maar wel tot een staande positie gebracht kunnen worden, enig gewicht op tenminste een been kunnen houden en enige rompbalans hebben. In vaktermen ook wel mobiliteitsklasse C genoemd. Mocht je last hebben van je schouder(s) moet je opletten dat de tilband niet te veel richting je oksels schuift en extra druk geeft op je schoudergewricht(en). Soms helpt het om de tilband te sluiten met een buikband, zodat de band minder omhoogschuift. Staand in de lift kan degene die jou helpt met transfers naar en van het toilet jouw kleding aan- en uittrekken. Dat is een groot voordeel van een stalift.

Het onderstel (de ‘poten’) kun je elektrisch spreiden en sluiten. Ook de hoog / laag beweging wordt elektrisch bediend. De voeding wordt geleverd door een oplaadbare accu, die eenvoudig opgeladen kan worden in de bijgeleverde acculader. De lift heeft vrij kleine voorwielen (50 mm), waardoor je de poten makkelijk onder bedden en stoelen kunt rijden.

Volgens de leverancier brengt de Quick Raiser je op een natuurlijke manier, dus volgens natuurlijk bewegingspatroon, tot stand. Dit zou komen door de schuine mast. Het is altijd goed om voor aanschaf uit te proberen of bij jouw lichaamsafmetingen en bewegingspatroon de opstabeweging goed aansluit, zodat je zelf nog zoveel mogelijk mee kan bewegen bij het opstaan en gaan zitten. Ook is het goed om te proberen of je voldoende tot een staande positie komt, zodat je ook in de lift je even wat uit kunt strekken.

 

Specificaties

De naam van de lift geeft al aan hoeveel hij kan tillen: 205 kilo.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 6 december 2023 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Stalift Molift Quick Raiser 205 van ETAC? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Tilliften

Bekijk de keuzehulp