Glijzeil

Basis- en treklaken 4WayGlide van Immedia

Basis- en treklaken 4WayGlide van Immedia

Beoordelingen (0)

Informatie

Basis- en treklaken 4WayGlide van Immedia kan voor jou de oplossing zijn als je afhankelijk bent van hulp voor het draaien of verplaatsen in bed. 

Wat is het?

Het 4WayGlide systeem is een set lakens die uit twee delen bestaat. Een basislaken NylonSheet en een treklaken Glide Matrass. Van beide lakens bestaan verschillende versies, ook voor bijvoorbeeld incontinentie. Op de lakens kun je gewoon blijven liggen en slapen. 

NylonSheet Basislaken

Het NylonSheet Basislaken heeft in elke hoek elastiek, waarmee je het laken aan het matras vastmaakt. Het middenstuk van het laken is glad, zodat je gemakkelijk in vier richtingen kunt schuiven. De randen van het basislaken zijn van antislip materiaal, om uit bed glijden te voorkomen. 

Wanneer je het luik onder de heupen omhoog klapt, dan wordt dit gladde stuk stroef. Zo kun je rechtop in bed zitten zonder naar beneden te zakken.

Glide Mattras (treklaken)

Het Glide Mattras (treklaken) heeft handgrepen voor extra grip. Daarmee kun je handmatig iemand verplaatsen, maar je kunt ze ook bevestigen aan het lussenjuk van een tillift. De video laat zien hoe dat werkt.

Incontinentieset TwinSheet4Glide Long

Als je wel eens urine verliest, kun je kiezen voor de TwinSheet4Glide set. Dit laken is voorzien van absorberend glijmateriaal dat 2 liter vocht per 2m2 opneemt. Het bedekt het hele matras. Je kunt het  gebruiken voor verplaatsen of wisselligging. 

De TwinSheet4Glide Long set bestaat uit twee delen: 

 • 4WayGlide NylonSheet (basislaken) 
 • 4WayGlide Pad (treklaken met handgrepen) 
Wanneer is de TwinSheet4Glide Long set handig?

Deze incontinentieset gebruik je:

 • voor het verminderen van druk- en schuifkrachten
 • om iemand hogerop in bed te plaatsten
 • om iemand van bed naar bed te verplaatsen
 • om iemand in de juiste positie te zetten
 • om de fysieke belasting van de zorgverlener te verminderen
 • om wisselligging toe te passen

Hoe gebruik je het 4WayGlide systeem?

Verplaatsen door te trekken

Degene die je helpt pakt het treklaken ter hoogte van de schouders en heupen bij de handgrepen vast. Als zij hun eigen gewicht naar achteren verplaatsen, schuif jij met het treklaken naar de bedrand. 

Verplaatsen door te duwen

Ook kan degene die jou helpt je ter hoogte van je schouder en heup over het basislaken schuiven door te duwen.

Draaien door te trekken

Door de handgrepen aan de tegenovergestelde zijde vast te pakken en dan te trekken kan iemand jou draaien. Degene die jou helpt gebruikt zijn of haar eigen gewicht.

Draaien kan ook met een plafondlift met een lussenjuk met twee punten. Daarvoor maakt je verzorger de handgrepen ter hoogte van een schouder en heup aan het juk vast. Zodra het juk omhoog gaat, draai jij op je zij. De video laat zien hoe dat werkt.

Wasvoorschriften

De lakens mogen op 80° C graden worden gewassen, maar gebruik geen wasverzachter.

Specificaties

Afmetingen

 • Lengte: 200 cm
 • Breedte: 140 cm

Gewicht

 • Maximum gebruikersgewicht 200 kg

Een set met een basis- en treklaken 4WayGlide van Immedia is te koop vanaf ongeveer € 450,-. Voor de incontinentieset betaal je meer, zo rond de € 700,-.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Basis- en treklaken 4WayGlide van Immedia? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp