Glijzeil

Basis- en treklaken SatinSheet van Immedia

Basis- en treklaken SatinSheet van Immedia

Beoordelingen (0)

Informatie

SatinSheet basis- en 4D treklaken van Immedia kan een oplossing zijn als iemand je moet helpen bij het draaien of verplaatsen in bed, of als je niet zelfstandig uit bed kunt komen. Daarvoor heb je een basislaken en een treklaken nodig. Het zijn lakens waarop je gewoon kunt liggen en slapen. 
 
Er zijn verschillende soorten treklakens die je altijd in combinatie met een basislaken gebruikt. 
 

Kussensloop

Immedia heeft zelfs een bijpassende kussensloop van 60 x 70 cm. Het heeft satijn aan de onderzijde en de strepen geven de beweegrichting aan.
 

Hoe werkt het?

Het basislaken wordt vastgemaakt aan het matras, het treklaken glijdt tijdens het gebruik over het gladde deel van het basislaken. Dat maakt verplaatsen in bed gemakkelijker. Het filmpje laat zien hoe dat gaat. 
 

SatinSheet Basislaken

Het midden van het SatinSheet Basislaken is van satijn en daardoor glad. De zijkanten hebben een brede katoenen stoprand, waardoor je wel veilig op de bedrand kunt zitten zonder er af te glijden. 
 
Het basislaken plaats je direct als hoeslaken op het matras. Je maakt het met de elastieken in de hoeken vast aan het matras. 
 

SatinSheet 4D Treklakens

Met een treklaken kan iemand jou met duwen, trekken en draaien verplaatsen. De lakens glijden over elkaar heen en verplaatsen jou met weinig weerstand. 
 
4D staat voor 4Direction, dat wil zeggen dat het treklaken in horizontale en verticale richtingen is te verplaatsen. De horizontale en verticale lijnen op het treklaken laten dat zien.
 

Handgrepen

Er zijn treklakens met en zonder handgrepen. Als het laken handgrepen heeft, dan kun je:
 
  • iemand hoger op in bed helpen
  • iemand in een andere houding leggen
  • iemand draaien
Door het onderste stukje van het treklaken naar binnen om te slaan en de uiteinden van het treklaken onder het matras te steken glijdt het laken niet meer.  
 

Incontinentie treklaken

 
SatinSheet In2Sheet 4D is een incontinentie treklaken. Het kan 2 liter vocht per 2 m2 opnemen. Ook geschikt voor personen die veel transpireren. De onderzijde is van satijn, zodat het in alle richtingen is te verplaatsen. 
 

Meehelpen binnen jouw mogelijkheden

Bij het draaien of verplaatsen kun je zelf meehelpen als dat mogelijk is. Door je bijvoorbeeld met je voeten af te zetten op het matras, zodat je hoger in bed komt te liggen. Je zorgverlener of mantelzorger kan je daarbij helpen met het treklaken.
 
Of je kunt helpen door je armen, hoofd en/of benen in de richting neer te leggen waar je naartoe wilt. 
 

Het onderhoud

Alle lakens kun je wassen op 80° C, maar je mag geen bleekmiddel of wasverzachter gebruiken. Strijken bevordert de glijfunctie.

Specificaties

Afmetingen

Lengte

De SatinSheet lakens zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes:

  • mini (onder de heupen):105 cm
  • midi (onder schouders en heupen, met mogelijkheid om af te zetten), lengte 140 cm
  • maxi (hele matras), lengte 200 cm

Breedte

En ook te koop in verschillende breedtes van 80, 90, 105 of 120 cm.

Gebruikersgewicht

Maximum gebruikersgewicht: 200 kg.

Laatst gewijzigd op 19 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Basis- en treklaken SatinSheet van Immedia? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Draaien en verplaatsen in bed

Bekijk de keuzehulp