Opstahulpmiddel

Benenlift MK3 van HomeCare Innovation BV

Benenlift MK3 van HomeCare Innovation BV

Beoordelingen (0)

Informatie

Wat is het

De MK3 benenlift van HomeCare Innovation BV kan een oplossing voor jou zijn als je zelf of met hulp de transfer naar bed maakt maar jouw benen niet goed (of met moeite) in bed kan krijgen. Het is een transferhulpmiddel dat automatisch jouw benen van de grond naar de hoogte van je bed brengt.

Het gebruik

Om in bed te kunnen gaan liggen, ga je op de rand van het bed zitten, ter hoogte van de MK 3 benenlift. Met je benen zo ver mogelijk richting het hoofdeind d.w.z. het uiterste gedeelte van de benenplank net voor het opstaande randje. Indien gewenst kun je het handvat vasthouden tijdens de draai richting bed. Met je andere hand bedien je de afstandsbediening van de benenlift. Terwijl de MK3 benenlift jouw benen omhoog tilt, draai jij zelf met je bovenlichaam in bed zodat je op je rug komt te liggen. Vervolgens schuif je jouw benen van de plank richting het midden van het matras. Het is belangrijk om de benenlift vervolgens weer naar beneden te laten draaien, zodat je de volgende ochtend bij het opstaan een veilige transfer uit bed kunt maken.

Bij het opstaan kun je het handvat van de MK3 benenlift desgewenst als bedbeugel gebruiken, en hierdoor met een steunpunt opstaan.

Specificaties

De bediening

De benenlift is met een afstandsbediening met twee knoppen te bedienen.

Verschillende versies

De benenlift is verkrijgbaar in een naar links draaiende versie, en in een naar rechts draaiende versie, afhankelijk welke kant je uit bed stapt.

Ook is het mogelijk om een bredere beensteun op de benenlift te laten monteren.

Op welke bedden past de MK3 beddenlift?

De MK3 benenlift kan op bijna alle bedden gemonteerd worden, uitgezonderd hoog/laag bedden (verpleegbedden). Als je de MK3 benenlift gaat kopen of aanvragen is het is dus van belang dat je geen hoog/laag bed (binnen afzienbare tijd) nodig hebt omdat je bijvoorbeeld zorg op bed van degene die jou helpt nodig hebt.

Vergoeding

Soms is het mogelijk om de MK3 benenlift vergoed te krijgen via de Wmo van jouw gemeente.

Hoeveel kost het?

De MK3 benenlift is verkrijgbaar vanaf € 3.600,-

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 22 april 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Benenlift MK3 van HomeCare Innovation BV? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Tilliften

Bekijk de keuzehulp