Passieve tillift

Passieve tillift Molift Smart 150 van Etac

Passieve tillift Molift Smart 150 van Etac

Beoordelingen (0)

Informatie

Hayat Afkir scoutte de Molift Smart 150. Zij kreeg deze vergoed via het UWV, zo kan Hayat ook mee naar trainingen en workshops buiten haar vaste kantooromgeving. Maar natuurlijk ook hartstikke handig voor vakanties en weekendjes weg. Met deze tillift kan Hayat naar het toilet getild worden door één hulpverlener en ook op vakanties komt de lift goed van pas voor alle transfers van zit naar lig en weer terug. 

De tillift Molift Smart 150 is niet ingewikkeld te bedienen. De lift kan zonder demontage worden opgevouwen en rolt jouw hulpverlener dan op de achterwielen achter zich aan. Wil je de lift weer gebruiken, dan klap je 'm uit en jullie kunnen weer aan de slag. Als je het gewicht nog meer wilt verlagen, is de lift ook in tweeën te delen (zonder gereedschap) in twee delen van 13 kg. Bovendien neemt de tillift een minimum aan ruimte in beslag, waardoor ook verplaatsen en opbergen makkelijk gaat.

Een nadeel van de tillift is dat deze alleen leverbaar is met een 4-puntsjuk en je niet kunt kiezen uit bijvoorbeeld een elektrisch kantelbaar juk. Desalniettemin was voor Hayat het makkelijk meenemen van de lift wat de doorslag gaf om voor deze lift te kiezen. De voorziening (inclusief serviceonderhoud) valt onder 'Meeneembare hulpmiddelen' van het UWV.

Specificaties

Het onderstel heeft een hoogte van 10,5 cm. Dit maakt dat de tillift vrijwel onder elk (hotel)bed kan rijden dat op poten staat. De poten van de tillift zijn handmatig in de breedte aan te passen. Het maximale gewicht dat de tillift kan dragen is 150kg.

De tilhoogte zorgt ervoor dat de Molift Smart 150 hetzelfde werk doet als veel traditionele, passieve tilliften, ook als er vanaf de vloer wordt getild. Het 4-puntsjuk zorgt er samen met de tilmat voor dat het tilproces van liggen naar zitten en andersom comfortabel en in de juiste houding verloopt. Optioneel is een koffer van hard kunststof voor de tillift te verkrijgen.

De tillift kost € 4250 en is leverbaar via de dealers van Etac. De Molift Smart 150 is ook te huur via Conec Care.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 1 december 2023 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Passieve tillift Molift Smart 150 van Etac? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Tilliften

Bekijk de keuzehulp