Passieve tillift

Passieve tillift PowerMOVE van JOYinCARE

Passieve tillift PowerMOVE van JOYinCARE

Beoordelingen (0)

Informatie

Als je geen steun kunt nemen op een of beide benen en onvoldoende rompbalans hebt, kan een passieve lift een oplossing zijn voor je transfers.  Je wordt ‘passief’ getild vanuit alle liggende en zittende houdingen. Je hoeft weinig mee te kunnen werken. Er zijn veel soorten passieve liften, veel verschillende uitvoeringen, dus oriënteer je goed als je zo’n tillift nodig hebt.  Ook de tilbanden (de ‘zak’ waar je in hangt) zijn er in diverse uitvoeringen, maten, materialen en ze kunnen vaak ook op maat worden gemaakt. De tillift die je hier ziet is de passieve tillift PowerMOVE van JOYinCARE, deze wordt meestal uitgevoerd met een elektrisch kanteljuk, waardoor je in de lift comfortabel van lig naar zit en omgekeerd gekanteld kunt worden en gemakkelijk achterin je stoel terecht kunt komen. 

Ook kan de PowerMOVE uitgerust worden met een Flexjuk, dit juk is speciaal ontwikkeld om goed ondersteund in een toilet tilband getild te worden. Omdat bij het Flexjuk de beenslips van binnen naar buiten om de benen gaan, geven ze meer steun dan de ‘standaard’ toiletbanden en kan jouw verzorger beter bij jouw onderkleding. De standaard tilbanden passen overigens ook aan dit juk, dus vandaar de naam ‘Flex’. Zeker de moeite waard om eens uit te proberen als je in een gewone toiletband teveel wegzakt. Je kunt altijd een ergotherapeut vragen je te ondersteunen in het uitzoeken van de beste combinatie voor jou. Alvast zien hoe het werkt? Bekijk het filmpje.

Qua rijden bestaat de PowerMOVE in twee uitvoeringen, eentje met en eentje zonder aandrijving. Het laatste is handig als het rijden voor jouw hulpverlener te zwaar is.

 

Specificaties

De PowerMOVE wordt geleverd in verschillende afmetingen (standaard en mini). Probeer de lift voor aanschaf of verstrekking dus altijd in jouw eigen omgeving uit.

Dit soort tilliften kosten afhankelijk van uitvoering en accessoires rond de € 11.000,-

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 februari 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Passieve tillift PowerMOVE van JOYinCARE? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Tilliften

Bekijk de keuzehulp