Plafondlift

Plafondlift Guldmann

Plafondlift Guldmann

Beoordelingen (0)

Informatie

Guldmann levert een plafondlift waarmee je volledig passief (Mobiliteitsklasse D en E) wordt verplaatst tussen een bed, stoel, toilet of vanaf de vloer.  En er is een trainersmodule voor het ondersteund lopen. Daarvoor heeft Guldmann specifieke tilbanden.

Voordeel van een plafondlift; geen last van een oneffen vloer, vloerbekleding of een beperkt vloeroppervlak. Voor degene die jou helpt is een plafondlift veel lichter te bedienen dan een verrijdbare lift, ze hoeven niet meer te duwen en te trekken voor het verplaatsen. Ook kan de lift gebruikt worden voor tilhandelingen en verplaatsingen in bed, zoals draaien, hogerop verplaatsen, optillen been etc.

Deze tillift is er in diverse uitvoeringen:

  • Flexibel (de tilcassette kan worden meegenomen naar een andere ruimte met eenzelfde plafondrails). Deze zal het meest ingezet worden als gebruik in meerdere ruimten noodzakelijk is en de woning niet gemakkelijk aangepast kan worden (stuk muur boven deur moet er namelijk uit om een deurdoorgang te passeren);
  • Vast (de tilcassette zit permanent in de rail). Deze variant kan handig zijn als alle transfers in dezelfde ruimte plaatsvinden of het huis aangepast is aan de plafondlift
  • Ook kun je kiezen tussen een enkele rail (monorail)  en een traverse systeem (XY systeem of H-systeem). Met een XY systeem kun je overal komen waar de rails is gemonteerd. Systemen kunnen door middel van  wissels, koppels en rotondes aan elkaar worden gekoppeld
  • Bij een monorail kan de rail weggewerkt worden in een systeemplafond

Tiljukken en tilbanden

De plafondlift is leverbaar met verschillenden tiljukken zoals  2-punts juk  - cross juk of 4-punts kanteljuk. De laatste bestaat in een mechanisch of elektrisch bedienbare versie. Als je regelmatig gewogen moet worden, kan een weegunit handig zijn, wordt je gelijk gewogen tijdens de transfer.

Alle tiljukken zijn te combineren met een ruim assortiment tilbanden

Het is zoals bij alle hulpmiddelen, maar zeker bij een meer complex hulpmiddel, zoals een plafondlift goed om je te laten adviseren door een ergotherapeut en de leverancier. De goede combinatie van lift, tilband en eventuele woningaanpassingen maakt het verschil. 

Specificaties

Tilcassettes ( tilmotoren) zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen, met een maximaal tilgewicht variërend van 200kg tot 500kg.

Twee type rails, plafondrail en wandrail. De wandrail kan aan iedere wand (zelfs aan een gips wand) bevestigd worden.

 

Prijs afhankelijk van type railsysteem en tilcassette.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Plafondlift Guldmann? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Tilliften

Bekijk de keuzehulp