Driewielfiets

Driewielfiets Easy Rider van Van Raam

Driewielfiets Easy Rider van Van Raam

Testvideo Beoordelingen (0)

Informatie

Driewielfiets Easy Rider van Van Raam is erg stabiel en heeft een lage instap. Hij is er in twee maten: medium (standaard) en large. Hij heeft een comfortabele zitting met verstelbare ruggensteun. Je zit in een betere houding en dat ontlast je rug, nek, schouders, polsen en stuit.


Eigenschappen

Easy Rider heeft een kleine draaicirkel en is daardoor makkelijk wendbaar. Het frame heeft een goede vering. Hij heeft voor en achter remmen en een parkeerrem. Verder een slot, verlichting, stuurbegrenzer en verstelbare stuurpen. Het stoeltje heeft opstaande randen voor zijsteun.

De afstand van de zitting kun je eenvoudig aanpassen met een hendel. De zitting is wat hoger, waardoor je gemakkelijker in- of afstapt. De Easy Rider heeft geen kettingkast, maar een kettingslang. En de kabels zitten bijna helemaal in het frame en zijn zo goed beschermd.

Op het bagageplateau met snelbinders neem je je boodschappen mee. Dat plateau schuift met de zitting mee, zodat je de fiets gemakkelijker kunt opbergen omdat hij dan korter is. En hij kan door een normale deur.

Opties

Je kunt de Easy Rider aanvullen met:

 • elektrische trapondersteuning (met extra laadpunt in de rugleuning)
 • Als smart e-bike
 • Tweede accu (met schakelbaar accupakket)
 • een boodschappenmand
 • een stokhouder
 • een spiegel
 • bergverzet (grotere kettingwielen voor fietsen in de bergen)
 • noppenbanden
 • verschillende framekleuren

Meer informatie

De Easy Rider bestaat al sinds 1995. De huidige Easy Rider is de derde generatie.

De Easy Rider heeft verschillende uitvoeringen:

 • Easy Rider
 • Easy Rider Compact voor kleine volwassenen en grote kinderen
 • Easy Rider Small voor kinderen vanaf ca. vier jaar

Bij Van Raam in Varsseveld kun je een proefrit maken met de Easy Rider en ook andere driewielers uitproberen, zodat je goed zicht krijgt op welke driewieler of andere aangepaste fiets bij jou past. Er is een testbaan met divers wegdek en obstakels, zodat je in een veilige omgeving alles uit kunt proberen. 

Kijk voor meer informatie over driewielfietsen op onze website en andere fietsen of gebruik onze Keuzehulp driewielfietsen om een goede keuze te maken.

Of lees de blog van Charlotte Donart

Specificaties

Gewicht

 • Maximum gebruikersgewicht: 140 kg
 • Maximum gebruikersgewicht bij verzwaard frame: 180 kg

Prijsindicatie

De Easy Rider is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 3.200,-. De Compact kost rond de € 2.400,-, de Easy Rider small € 2.600,-. Dat is exclusief BTW, want als jouw fiets een invalidenhulpmiddel is betaal je 9% BTW. Daar zijn voorwaarden aan verbonden, overleg daarom met de leverancier of dat kan. Is het geen invalidenhulpmiddel dan betaal je 21% BTW.

Waar te koop?

Elly Waaijer

Laatst gewijzigd op 25 april 2024 door Elly Waaijer

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Driewielfiets Easy Rider van Van Raam? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Keuzehulp

Driewielfietsen

Bekijk de keuzehulp

Getest door het Scouters testteam

Easy Rider van Van Raam

Het ervaren en enthousiaste Scouters testteam neemt regelmatig de proef op de som. Hoe bevalt een hulpmiddel, wat vinden de testers van het design, gebruiksgemak, de kwaliteit en de prijs? Bekijk de testvideo bij dit product.

De beoordeling van Scouters

De driewieler Easy Rider voor volwassenen is er eentje met een lage instap en lagere zitpositie. Je zit er extra stevig op, dankzij de rugleuning. Hoe bevalt de driewieler? Scouters testers Irene en Maja namen de proef op de som en testten de driewieler Easy Rider van de fabrikant Van Raam. “Het is een prachtige fiets die je (langer) zelfstandig houdt.”

Beoordeling 4.6

Design

Gebruiksgemak

Kwaliteit

Prijs

Getest op 10 augustus 2017 door Scouters