Overige hulpmiddelen voor mobiliteit

Hoverboard Original Pro van Oxboard

Hoverboard Original Pro van Oxboard

3.8
Testvideo Beoordelingen (2)

Informatie

Hoverboard Original Pro van Oxboard is een elektrisch hulpmiddel. Je beweegt en bestuurt hem met je voeten. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op: vooruit- en achteruitrijden, bochten draaien en 360° om je as draaien. De rubberen stootbumpers bieden bescherming.

Voor wie is de Original Pro geschikt?

Dit hoverboard kan een geschikt hulpmiddel voor jou zijn als je niet goed kunt lopen, maar wel heel stevig staat en goed je evenwicht kunt bewaren. De minimale aanbevolen leeftijd voor dit hoverboard is 4 jaar. 

Het board weegt rond de 12,5 kilo, dus best even tillen als je een stoepje of de trap op of af moet, of als je het board mee de bus of trein in neemt. 

Niet toegestaan op de weg

Er is wel een probleem: dit hulpmiddel is in Nederland niet toegestaan op de weg. Een hoverboard heeft een elektromotor, maar geen stuur- of zitplaats en daarom zijn ze niet veilig in het verkeer.

Opladen

Als je de Original Pro een paar uur oplaadt, dan kun je er 15 tot 20 km mee rijden met een maximum snelheid van ongeveer 10 km per uur. De oplader wordt bijgeleverd. 

Veiligheid

Het is niet veilig om de hoverboard op een onregelmatige, steile of natte ondergrond en bij ijzel te gebruiken. En ook niet op een onverharde ondergrond of temperaturen onder het vriespunt. 

Bescherm jezelf

Gebruik voor je eigen veiligheid bescherming voor je:

  • hoofd
  • ellebogen
  • knieën

Specificaties

Afmetingen

Het hoverboard is ongeveer 62,5 x 24,5 x 25 cm.

Maximale snelheid

De maximum snelheid is 15 km per uur.

Gewicht

  • De Original Pro weegt circa 12,3 kg
  • Maximum gebruikersgewicht 120 kg

Hoverboards zijn in Nederland niet toegestaan op de weg en verkopers zijn niet makkelijk te vinden. Bij bol.com is hij niet meer leverbaar, maar de webpagina met informatie bestaat nog wel. Oxboard heeft nu ook een Nederlandstalige website met wat informatie.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 februari 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Hoverboard Original Pro van Oxboard? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Getest door het Scouters testteam

Hoverboard Oxboard

Het ervaren en enthousiaste Scouters testteam neemt regelmatig de proef op de som. Hoe bevalt een hulpmiddel, wat vinden de testers van het design, gebruiksgemak, de kwaliteit en de prijs? Bekijk de testvideo bij dit product.

De beoordeling van Scouters

Je ziet ze steeds vaker rijden: de hoverboards. Het Nederlandse Oxboard is een van de producenten van dit innovatieve elektrische vervoermiddel. Scouters testte het Oxboard. Bekijk de resultaten in de testvideo.

Beoordeling 3.8

Design

Gebruiksgemak

Kwaliteit

Prijs

Sanne Gooskens

Getest op 6 november 2018 door Sanne Gooskens