Overige hulpmiddelen voor mobiliteit

Zonnebloemauto (huur)

Zonnebloemauto (huur)

4
Testvideo Beoordelingen (1)

Informatie

De Zonnebloemauto is een aangepaste huurauto waar je met je rolstoel of scootmobiel makkelijk in en uit kan. Je kan de rolstoelauto huren en zelf rijden of je partner, een vriend of familielid de auto laten besturen.  Ook kan je de auto huren en je laten rijden door een vrijwilliger.

Je huurt de Zonnebloemauto voor € 45,- per dag. De eerste keer schaf je eenmalig een autopas voor € 10,- aan. Deze heb je nodig om de auto te reserveren. Per huurdag zijn de eerste 100 kilometer inbegrepen. Als je meer dan 100 kilometer per dag rijdt, betaal je €0,20 per extra kilometer.

Brandstofkosten zijn voor eigen rekening. Je krijgt de Zonnebloemauto altijd volgetankt mee en levert hem ook weer volgetankt in. De elektrische auto’s zijn hierop een uitzondering: deze krijg je met een volle accu mee, maar hoef je niet vol af te leveren. Met de gratis laadpas van Vattenfall laad je tijdens je huurdag de auto kosteloos op.

Alle Zonnebloemauto’s zijn WA-Casco verzekerd en een ongevallen-inzittende verzekering is bij de prijs inbegrepen. Het eigen risico is € 350,- en dit is af te kopen voor € 10,- per dag.

De Zonnebloemauto is aangepast door Welzorg Auto op Maat en  te huur via vestigingen van Welzorg en de  Louwman Group op 50 locaties in Nederland.

De Zonnebloemauto is een initiatief van de Zonnebloem en bedoeld om iedereen die een rolstoel of scootmobiel gebruikt, zo onafhankelijk mogelijk vervoer te bieden. Omdat je de auto zelf kan (laten) besturen, hoef je niet te wachten op een taxi of ander soort vervoer. 

Laatst gewijzigd op 14 juni 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Zonnebloemauto (huur)? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling

Getest door het Scouters testteam

Huurauto van de Zonnebloem

Het ervaren en enthousiaste Scouters testteam neemt regelmatig de proef op de som. Hoe bevalt een hulpmiddel, wat vinden de testers van het design, gebruiksgemak, de kwaliteit en de prijs? Bekijk de testvideo bij dit product.

De beoordeling van Scouters
Beoordeling 4.6

Design

Gebruiksgemak

Kwaliteit

Prijs

Jacqueline Stomp

Getest op 16 juni 2022 door Jacqueline Stomp