23 juni open dag watersporteiland Robinson Crusoe

23 juni open dag watersporteiland Robinson Crusoe

23 juni open dag watersporteiland Robinson Crusoe

 Afgelopen zondag waren Chantal en ik voor Scouters een dagje op het water van de Loosdrechtse Plassen. Waarom? Het Watersporteiland Robinson Crusoe van SailWise hield een open dag. Zo’n gratis dagje op het water lieten wij ons natuurlijk niet door de neus boren. Het Robinson Crusoe eiland ligt midden op de plas. Je vaart er met een pontje op een afgesproken tijdstip heen. Het veerpontje is aangepast, je rijdt er zo met de rolstoel op, en is net als het eiland alleen voor gasten van SailWise. Alles wordt uiteraard helemaal gerund door vrijwilligers.

Vakantiegevoel

Als je aankomt varen lijkt het eiland van de achterkant vrij klein. Eenmaal op het eiland, Waan je je meteen op vakantie en blijkt het veel groter te zijn dan je dacht.

In 2023 is de groepsaccommodatie op het eiland helemaal vernieuwd en verduurzaamd. Het gebouw is gezellig ingericht en volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. Ook de slaapkamers en badkamers zijn helemaal nieuw en voorzien van alle moderne hulpmiddelen die je maar kunt bedenken.

Uitdaging

Het  haventje van Robinson Crusoe is het centrum van het eiland. Hier ligt het vaarmateriaal en begint jouw uitdaging die watersportvakantie kan bieden!  Elke watersport die er is, is er aangepast mogelijk. Bij de meeste boten blijft de rolstoel aan wal. Voor meer comfort en stabiliteit aan boord zijn er fijne zitzakken en aanpasbare stoelen beschikbaar. De steigers zijn extra breed voor rolstoelgebruikers. En er zijn tilliften om de overstap naar een boot gemakkelijk te maken.  Het is bij SailWise niet nodig om watersportervaring te hebben! Op vakantie op het watersporteiland Robinson Crusoe zijn er voldoende zeil- en watersportvrijwilligers aanwezig.

Er zijn verschillende boten

Roll-on-roll-off zeilboot >>
Randmeer zeilboot >> 
Sailhorse zeilboot >>
Hansa zeilboot >> 
Catamaran zeilboot >>
Trimaran zeilboot >>
Martin16 zeilboot >>
Mini-J zeilboot >>
Lelievlet zeilboot >>
Monster-SUP >>
Kano >>
Surfset >>

Wij maakten een heerlijk tochtje op de Roll-on-roll-off zeilboot waar je met je rolstoel zo aan boord rijdt en zelf plaatsneemt achter het stuur. Je kan de boot ook bedienen met een joystick. Je kunt met 6 personen op de boot. Dus ik zat niet achter het stuur. Jammer, maar ik beland toch altijd in het riet. Na een heerlijk stuk pizza uit de houtoven op het eiland pakten wij de veerpont terug naar de wal. Jammer. We zijn aan het kijken of we dit jaar nog een keer kunnen komen watersporten wil jij dat nou ook? Kijk dan op watersporteiland Robinson Crusoe