Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder

Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder

Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder

Alleen ga je misschien sneller, maar samen kom je verder. Rick Brink schreef een blog met deze titel voor de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), naar aanleiding van de ontwikkelde Visie 2030.

Een titel die natuurlijk ons Scouters hart sneller doet kloppen. Samen met ons hele team van vrijwilligers en scouters in het veld dragen we graag bij om voor alle mensen met een beperking in Nederland, België en verder weg informatie en ervaringen bij elkaar te brengen om gewoon mee kunnen doen.

Wat merken we van Visie 2030 in de praktijk? Samen met een groot aantal VGN-leden, mensen met een beperking, hun netwerk, professionals en maatschappelijke partners ontwikkelde de VGN een toekomstvisie. In die toekomstvisie heeft Nederland in 2030 een samenleving waarin gewoon meedoen centraal staat.

In deze blog geeft Rick Brink zijn visie. Hij is voormalig minister van Gehandicaptenzaken en nu directeur Belangenbehartiging bij Stichting Studeren & Werken op Maat, ondernemer en bestuurslid bij Stichting Scouters.

We zijn er nog niet

Rick Brink: “Mensen met een beperking worden in dit land nog te vaak gezien als mensen die alleen maar een zorgvraag hebben. Dat is natuurlijk niet zo. Het zijn mensen net als ieder ander. Mensen die willen participeren in de samenleving, op een manier die bij ieder van hen past. Hoe graag we Nederland ook een inclusieve samenleving willen zijn, we zijn nog lang niet zo ver.”

Lees de hele blog of download de Visie 2030 op de site van VNG.