De Nationale Toiletpas

De Nationale Toiletpas

De Nationale Toiletpas

Op internet zag ik een berichtje over de toiletpas. De Stichting Medisch Toiletpas Nederland heeft de Nationale Toiletpas ontwikkeld. Deze stichting werkt overkoepelend en richt zich op alle toilet gerelateerde ziektebeelden. Denk bijvoorbeeld aan de volgende aandoeningen: ziekte van Crohn, Collitus Ulcerosa, PDS, IC, ALS, MS en parkinso(isme).

Doel van de stichting

Het doel van de Stichting is om zoveel mogelijk toiletten gratis toegankelijk te stellen voor de pashouders welke een persoonlijke Medisch Toiletpas hebben ontvangen. Op deze manier krijgen mensen hun vrijheid weer terug.

Heb je ook een medische indicatie waarbij je veelvoudig van het toilet gebruik moet maken, dan kan de Medisch Toiletpas de sleutel zijn tot meer vrijheid in je dagelijkse leven. Vraag je gepersonaliseerde Medisch Toiletpas aan door het invullen van het middels het

aanvraagformulier

Waarom bestelde ik de toiletpas:

Nog vers in mijn herinnering lag de vroege ochtendwandeling in Noordwijk. Restaurants waren nog niet open. Toen zag ik een verzorgingshuis. Hoera! Maar… met een groot bord op de deur dat het geen openbaar toilet was. Oei.

Gelukkig liet de receptioniste me na enige aarzeling toch doorlopen. Een klein bedrag voor de fooienpot weigerde ze. “Ik ken het probleem” zei ze zachtjes tegen me.

Ik vroeg de toiletpas aan en kreeg hem.

Inmiddels ben ik al twee keer toegelaten tot een niet-openbaar toilet, één keer bij een gezondheidscentrum en een andere keer bij een verzorgingshuis. Een hele opluchting!