Eerste onafhankelijke zelfhulpsite met innovatieve hulpmiddelen

Eerste onafhankelijke zelfhulpsite met innovatieve hulpmiddelen

Iedereen wil vooruit. Ook als je een blessure of handicap hebt, of een bewegingsbeperking omdat je ouder wordt. Maar waar vind je een toegankelijk overzicht van praktische oplossingen en innovatieve hulpmiddelen? Scouters.nl is sinds vandaag online: de onafhankelijke zelfhulpsite waar je innovatieve hulpmiddelen vindt. “We gaan uit van wat je wil en niet van je beperking, blessure of handicap.”

 

 

Geen patiënt blijven, maar waar vind je onafhankelijk en stimulerend advies?

Scouters is de eerste onafhankelijke zelfhulpsite in Nederland voor en door de 2 miljoen Nederlanders met een bewegingsbeperking. De plek waar je de beste oplossing, onafhankelijk advies en meest innovatieve hulpmiddelen vindt om beter te kunnen bewegen, aldus oprichters Sanne Gooskens en Erica Bouma. “Steeds meer mensen met een bewegingsbeperking zijn op zoek naar onafhankelijk advies zodat ze zoveel mogelijk zelf kunnen doen. Zeker nu iedereen steeds meer zelf betaalt,“ vertelt Sanne Gooskens. Haar broer Stijn was 26 toen hij een dwarslaesie kreeg. Na revalidatie wilde hij geen patiënt blijven. In zorgwinkels voelde hij zich niet thuis. En in andere winkels was het advies commercieel gekleurd. Dat kan anders, vonden hij en zijn zus Sanne Gooskens, en zo ontstond Scouters.

Zelf oplossingen en hulpmiddelen vinden, kiezen en delen

De onafhankelijke redactie van Scouters bepaalt samen met ervaringsdeskundigen welke oplossingen en hulpmiddelen er op Scouters worden gepubliceerd. En die heeft geen belang bij de verkoop van deze producten en diensten, vertelt Bouma. Het maakt ook niet uit welke beperking je precies hebt en hoe oud je bent, want de ervaringen zijn voor alle mensen met een bewegingsbeperking relevant. “We zijn een mix tussen een zelfhulpsite en een vergelijkingssite. Iedereen kan de producten en hulpmiddelen op Scouters toevoegen en beoordelen. Zo kan je direct zien of die ene scootmobiel of elektrische fiets wel de beste is voor jou.”

De laatste en meest innovatieve hulpmiddelen

“We gaan uit van wat je wil en niet van je beperking, blessure of handicap,” aldus Gooskens. Daarom is Scouters een stimulerende omgeving waar je ziet hoe je kan doen wat je wil doen. En vind je er de laatste en meest innovatieve hulpmiddelen. “We speuren iedere dag naar nieuwe producten op nationale en internationale sites, reviews van consumenten en informatie uit wereldwijde vakbladen. Daarom vind je op Scouters de mooiste en hippe alternatieven voor een rollator bijvoorbeeld. En wat denk je van een robotstofzuiger? Daarmee kan je je huishoudelijke hulp een tijd buiten de deur houden.”