En alweer drie filmpjes over handige hulpmiddelen

En alweer drie filmpjes over handige hulpmiddelen

En alweer drie filmpjes over handige hulpmiddelen

Op Support 2022 testten vrijwilligers van Scouters diverse hulpmiddelen. Dat zagen jullie al in de laatste twee nieuwsbrieven. Maar nu gaan we weer een stap verder, vanaf nu ondertitelen we alle nieuwe testfilms. In voorbereiding op onze nieuwe website hebben we besloten, dat we de digitale toegankelijkheid van onze website moeten optimaliseren. En dat geldt ook voor het Scouters YouTube kanaal.

Lid worden

Word je ook lid van het Scouters YouTube kanaal, dan krijg je vanzelf bericht als we weer een nieuw filmpje plaatsen. We zijn heel blij met onze vrijwilliger Rainer, die zich gestort heeft op het ondertitelen. Hij kreeg gelijk een behoorlijke vuurdoop met het filmpje over de CoMoveIT, waar Michiel van der Bauwhede zijn enthousiasme niet kan beteugelen en dan ook heel rap Vlaams praat. Dus ondertiteling voor de Nederlandse scouter geen overbodige luxe.

CoMoveIT

Het Scouters filmteam op Support kan dan ook Michiel zijn enthousiasme delen voor deze mooie ontwikkeling om het besturen van een elektrische rolstoel makkelijker te maken en meer ontspanning te bieden tijdens het rijden. Vooral als je last hebt van een ernstig spasme of trillingen in je handen lijkt dit een mooie oplossing. En voordeel je hebt tijdens het rijden altijd je handen vrij.

Op 7 februari 2023 ontving het CoMoveIT ontwikkelteam een Henry van der Velde award, lees het persbericht hierover.

Tijdens het editen en ook na meerdere filmpjes bekeken te hebben over het gebruik van deze bijzondere hoofd(voet) besturing delen we dit graag met jullie. Heb jij zelf al ervaring opgedaan met de CoMoveIT, zet je ervaring bij de CoMoveIT productbeschrijving. We zijn heel benieuwd.

Of bekijk gelijk de CoMoveIT film.

 

Raizer II

We maakten tijdens Support een kort uitstapje naar Zorgtotaal, de vakbeurs voor hulpmiddelen voor gebruik in zorginstellingen. We kwamen daar een handig hulpmiddel tegen, dat ook zeker thuis een uitkomst kan bieden vooral als je af en toe op de grond valt. De Raizer M (mechanische stoellift) hadden we al op de Scouters site staan. Maar de elektrische, batterij gestuurde versie heeft wel veel voordelen. Dus ik liet me graag van de beursvloer tillen voor dit filmpje.

Uiteraard staat de Raizer II nu op onze website en vind je dit hulpmiddel ook terug in de Keuzehulp Tilliften en de Ik wil een betere mobiliteit hebben, onder de knop: Opstaan van de vloer. Of kijk gelijk het filmpje over de Raizer II.

Een mooi voorbeeld hoe we blijven bouwen aan al onze instrumenten, zoals de ZelfredzaamheidsRadar, Ik wil beter en de Keuzehulpen!

En een mooie uitdaging voor onze bouwers van de nieuwe website, want in onze site zijn diverse slimme opzoek mogelijkheden verweven, die jou kunnen helpen om makkelijker handige hulpmiddelen te vinden.

Waterkoker van Able2

En als afsluiter een verslag van ons bezoek op Support aan Able2. Able2 is

gespecialiseerd in kleine handigheidjes die het leven net wat makkelijker kunnen maken als je een beperking hebt. Ze hebben echt een enorm assortiment.


Kopje vol schenken

In dit filmpje een handige waterkoker, waarmee je als je weinig kracht in je handen hebt en de fluitketel, of andere schenker lastig stil kunt houden toch veilig heet water uit kunt schenken. Kan ook een uitkomst bieden als je maar één hand kunt gebruiken.

Na de waterkoker volgen nog een paar andere hulpmiddelen, bekijk ze direct via het filmpje.