Genieten van tuinieren

Genieten van tuinieren

Genieten van tuinieren

Naarmate je ouder wordt, of al langer met een beperking te maken hebt, of plotseling met een beperking wordt geconfronteerd kan tuinieren lastiger worden. En nou was dat net je lust en je leven.

Minder zwaar

Wat kun je eraan doen om tuinieren minder zwaar te maken, want daar begint het mee, zeker als je een aanzienlijk lapje grond hebt. Met ergonomisch gereedschap kun je veel bereiken. Maar ook natuurlijk met de vorm waarin je je gewassen laat groeien. En dat heeft natuurlijk weer te maken met de keuze van je zaden, planten, struiken en bomen.

Aangepast gereedschap

En hoe los je het op als je bepaalde bewegingen niet kunt maken. Welk gereedschap vult dat gat voor jou? Hoe krijg jij dat pad geharkt, of je tuin onkruidvrij. En dan hebben we het maar niet over de slakken, die dit jaar je werk er niet makkelijker op maken.

Keuzehulp tuinieren

De redactie van Scouters is gestart met het maken van een Keuzehulp over tips om van het tuinieren te (blijven) genieten. Tips over methodes en natuurlijk ook over handig gereedschap.

Heb jij mooie tips voor ons, of vond je nou net dat stuk gereedschap, dat jou liet juichen. Of heb je een tuinontwerp, dat helemaal op jouw beperking is afgestemd? Mail het de redactie van Scouters en wij verwerken het in de nieuwe Keuzehulp. Heel fijn als je ook een foto toevoegt. En wil je co-auteur worden, dat mag ook natuurlijk. Wij hebben een geweldig team, daar kunnen altijd nog blijvende of gast-auteurs bijkomen.

Redacties Scouters