Nieuwe serie, aflevering 1: In beweging met de ZelfredzaamheidsRadar

Nieuwe serie, aflevering 1: In beweging met de ZelfredzaamheidsRadar

Nieuwe serie: In beweging met de ZelfredzaamheidsRadar

In deze serie komen zorgverleners aan het woord over hoe zij cliënten helpen de ZelfredzaamheidsRadar in te zetten om (weer) in beweging te komen. De filmpjes zijn gemaakt in het kader van het  project ‘de Revalidatiekloof’ en wordt gefinancierd door ZonMw.

Aflevering 1

‘Kies één domein van de ZelfredzaamheidsRadar, de rest volgt vanzelf’

Aan het woord is Shirley Erkelens, wijkverpleegkundige van Laurens, over haar ervaring met de ZelfredzaamheidsRadar. Samen met een cliënt vulde ze de deze in. Zij ging als verpleegkundige uit van het medisch perspectief. De cliënt wilde echter stappen maken op een ander domein van haar leven. Nico van Scouters praat met Shirley over haar ervaringen met de ZelfredzaamheidsRadar en deze cliënt.

De ZelfredzaamheidsRadar is ontwikkeld door LOCOmotion in het kader van het Zorg voor Beter project ‘GoedGebruik’. Scouters, Laurens en LOCOmotion hebben de Radar vervolgens doorontwikkeld om in te zetten tegen de ‘revalidatiekloof’, waar veel mensen in terechtkomen nadat ze thuiskomen na hun revalidatie. Je kunt de Radar samen met je zorgverlener of alleen invullen om hulp te krijgen bij verschillende domeinen in je leven. Op de website van Scouters klik je door naar advies en eventuele hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je doelen te bereiken. Je kunt de Radar op een later moment nogmaals invullen om je voortgang te bekijken.

Domein contacten

In het filmpje vertelt Shirley dat zij zich bij een cliënt zorgen maakte over het domein ‘Eten en drinken’. Shirley zag namelijk de risico’s van ondervoeding, afbouw van spiermassa, botontkalking, de medische kant. Maar de cliënt wilde graag werken aan meer sociale contacten en aanspraak, een ander domein. Aan Nico vertelt Shirley hoe het gesprek verliep met haar cliënt. Een prachtig voorbeeld van een cliënt die de eigen regie pakt. Door te werken aan het domein wat zij zelf belangrijk vond, werden de doelen van Shirley op een ander domein ook bereikt. Kijk zelf wat Shirley daarover vertelt. 

Nieuwsgierig geworden? Je kunt de ZelfredzaamheidsRadar hieronder invullen, maar ook via de homepage van Scouters.

Revalidatie klaar?  Wil je meer kunnen?

Klik hier!


Foto door cottonbro studio: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/verkoudheid-verkoudheidsvirus-koud-kou-7243367/