Samen de 15 domeinen van de ZelfredzaamheidsRadar vullen – doe je mee?

Samen de 15 domeinen van de ZelfredzaamheidsRadar vullen – doe je mee?

Samen de 15 domeinen van de ZelfredzaamheidsRadar vullen – doe je mee?

Zoals je misschien al weet proberen we met nieuwe ‘Ik wil beters’ van Scouters en de ZelfredzaamheidsRadar (ZRR) de revalidatie kloof, die veel ex revalidanten ervaren, te overbruggen. Bij het ontwikkelen van deze nieuw tool werken we nauw samen met een aantal partners, waaronder zorgorganisatie Stichting Laurens en het Van Kleef Instituut. Belangrijk verschil met de huidige ZelfredzaamheidsRadar is dat bij de nieuwe versie de 15 domeinen aanklikbaar zullen zijn: als je op een domein klikt krijg je tips en trucs om het zelfredzaamheidstekort van dat domein op te lossen. Inmiddels is een eerste versie van de ZRR gepretest, onder andere door testers van Scouters en dat heeft hele waardevolle input opgeleverd.
 

15 domeinen

Voor veel domeinen is op de website van Scouters al van alles te vinden. Denk aan aan- en uitkleden, huishoudelijke activiteiten en mobiliteit. De komende maanden gaan we al die informatie herordenen zodat ze oppoppen als je op een van de 15 domeinen klikt.

Webinars

Omdat we voor een aantal domeinen nog niet genoeg praktische tips en tricks hebben, worden er twee webinars georganiseerd (7 en 27 september 2022), waarin we oplossingen gaan verzamelen voor de nog lege domeinen. Denk aan handige hulpmiddelen, een slimme volgorde of een trucje om nog beter te kunnen doen wat jij wilt doen. Ben je ervaringsdeskundige, ergo- of fysiotherapeut of zorgverlener? Doe je mee?!

De vijf domeinen waar we extra informatie voor willen ophalen zijn:

  1. Lichaamstemperatuur
  2. Contact met anderen
  3. Normbesef
  4. Leervermogen
  5. Ontspanning

Wanneer

‘Lichaamstemperatuur’ en ‘Contact met anderen’ bespreken we op 7 september 2022, 10.30-12.00 (online)

‘Normbesef’, ‘Leervermogen’ en ‘Ontspanning’ bespreken we op 27 september 2022, 10.30-12.00 (online)

Wil je met ons meepraten: geef je dan hier op! Je kunt je gratis voor één of voor beide bijeenkomsten inschrijven.

Wie zijn wij? Wij zijn het vrijwilligers team van Scouters: een enthousiaste groep van redacteuren, bloggers, webmasters en social media expert

Wil jij ook actief meewerken om dit allemaal mogelijk te maken? Laat het ons weten via redactie@scouters.nl.

Of lees wat we in juni publiceerden over het Revalidatiegat project in het Ergotherapie Magazine, je vindt hier de PDF