Scouters voortgezet door Waaijerconsult en LOCOmotion

Scouters voortgezet door Waaijerconsult en LOCOmotion

Scouters voortgezet door Waaijerconsult en LOCOmotion

Scouters is per 1 november voortgezet door onafhankelijke hulpmiddelenexperts van Waaijerconsult en LOCOmotion. Beide organisaties hebben de ambitie om de zorg makkelijker en toegankelijker te maken en de zelfredzaamheid van mensen te vergroten o.a. via online tools. Met deze overname kan Scouters worden voortgezet en uitgebouwd met de ruime kennis van ergonomie en ervaring met bewegen en kunnen Waaijerconsult en LOCOmotion hun dienstverlening versterken met een platform voor zorgconsumenten. Op deze manier kunnen de ruim 300.000 scouters oplossingen en hulpmiddelen om beter te bewegen blijven vinden en hun ervaring delen.

Start en doorstart Scouters

Na bijna 5 jaar van vrijwillige inzet, zijn initiatiefnemers Erica Bouma en Sanne Gooskens samen met het bestuur van Stichting Scouters, op zoek gegaan naar een goede partij om Scouters voort te zetten. Die hebben zij gevonden in Waaijerconsult en LOCOmotion, bekend van een groot scala aan online platforms voor zorgverleners gericht op fysieke belasting en hulpmiddelen zoals goedgebruik.nl, freelearning.nl en de zelfredzaamheidsradar.nl. Zij gaan in nauw overleg met alle vrijwilligers en de community onderzoeken hoe Scouters nu en in de toekomst haar doelstellingen verder vorm kan geven.

Net als Scouters zijn de huidige platforms van LOCOmotion gericht op het onafhankelijk delen van informatie, oplossingen en hulpmiddelen. Waaijerconsult en LOCOmotion maken zich sterk voor gezondheid en ergonomie in de zorg door onderzoek, het bedenken van slimme oplossingen en het delen van kennis. De enorme kennis over ook zeer complexe hulpmiddelen en het grote netwerk zorgverleners dat Waaijerconsult en LOCOmotion aan zich heeft verbonden, bieden mooie kansen om Scouters inhoudelijk verder te brengen en nog meer mensen te bereiken via zorgverleners.

Voor en door eindgebruikers

Elly Waaijer van Waaijerconsult vertelt: “Toen we hoorden dat Scouters een partij zocht die hun activiteiten wilde voortzetten, zijn we gelijk in de bres gesprongen. Na gesprekken met de enthousiaste initiatiefnemers Sanne Gooskens en Erica Bouma borrelden bij ons direct nieuwe ideeën naar boven om de toekomst van Scouters zeker te stellen. We staan nu aan de start en de plannen moeten nog verder rijpen, maar één ding is zeker, graag zetten wij ons in samen met alle vrijwilligers en al die actieve scouters om samen het platform te laten groeien. De transparantie en onafhankelijkheid van Scouters sprak ons altijd al aan en zullen wij zeker voortzetten. Gemakkelijk innovaties en handige hulpmiddelen vinden om zelfredzaamheid te vergroten en tegelijkertijd te zorgen dat de professionele zorgverleners maar ook de mantelzorgers fysiek niet overbelast raken is onze drive al meer dan dertig jaar, met enthousiasme zetten we die weg voort in het uitbouwen van Scouters”

“We hebben er alle vertrouwen in dat de beweging die Scouters is gestart, bij Elly Waaijer, Hanneke en Nico Knibbe in goede handen is,” aldus Sanne Gooskens. “De expertise rond ergonomie en bewegen, de drive van het team en het enorm netwerk onder zorgprofessionals, fabrikanten en leveranciers, zullen Scouters verder verbeteren en verrijken.”

Over LOCOmotion en Waaijerconsult

In de afgelopen dertig jaar werkten Hanneke en Nico Knibbe van LOCOmotion in diverse projecten samen met Elly Waaijer van Waaijerconsult. Zij begon als ergotherapeut, behaalde een master in verandermanagement en heeft een uitgebreide ervaring in diverse functies in medische technologiebedrijven zowel in Nederland als internationaal. In 2013 richtte zij Waaijerconsult op, was beleidsadviseur bij Gezond&Zeker en ondersteunt diverse zorgorganisaties bij de implementatie van verandertrajecten.

Hanneke en Nico Knibbe van LOCOmotion zijn beiden bewegingswetenschappers. Hanneke is daarnaast fysiotherapeut, Nico voorlichtingskundige. Als onderzoekers op het gebied van ergonomie en zelfredzaamheid hebben ze tientalen publicaties op hun naam staan, en altijd proberen ze de ontwikkelde kennis te vertalen naar de dagelijkse praktijk van de cliënt, zorgverlener en mantelzorger.

Hanneke, Elly, Nico: “Graag nodigen we alle gebruikers, vrijwilligers en het testteam van Scouters uit om actief nieuwe oplossingen en hulpmiddelen in te zenden en ons te overstelpen met jullie ideeën en wensen voor de toekomst van Scouters. Graag gaan we samen met jullie aan de slag om Scouters nog beter te maken. We danken Sanne, Erica en het bestuur voor de passie, al het goede werk en de enorme inzet.”