Testival 2021 – Help, een beurse bips! Het kiezen van de juiste douchestoel is zo makkelijk nog niet…

Testival 2021 – Help, een beurse bips! Het kiezen van de juiste douchestoel is zo makkelijk nog niet…

Testival 2021 – Help, een beurse bips! Het kiezen van de juiste douchestoel is zo makkelijk nog niet…

Douchen, een onderwerp waar we het niet vaak over hebben. Iedereen doet het… althans laten we daar maar vanuit gaan. Maar is het wel zo vanzelfsprekend, douchen? In elk geval niet voor iedereen, en zeker niet als je een beperking hebt. Dan kan douchen een hele opgave zijn. Jaarlijks vallen ruim 4000 mensen in de badkamer die met volkomen vermijdbaar letsel in het ziekenhuis belanden. Dit is onacceptabel. De juiste douchestoel vermindert het valrisico, kan de zelfredzaamheid vergroten, of zorgt er gewoon voor dat je lekker schoon en droog bent na het douchen. Door de juiste keuze kan jouw zelfredzaamheid verbeteren, of voel je je gewoon lekker schoon en droog na het douchen. Of wordt het helpen bij het douchen voor de mantelzorger gemakkelijker. Samen zelfstandig, daar maak je je toch hard voor!

Wij, ergotherapeuten in wording, zijn bezig om samen met Scouters het gloednieuwe corona-proof Testival 2021 te organiseren. Het thema dit jaar: douchestoelen. Uit de praktijk blijkt dat zowel gebruikers, mantelzorgers, zorgverleners als ergotherapeuten voor een haast onmogelijke keuze staan bij het kiezen voor de juiste douchestoel. Er zijn veel verschillende soorten en merken op de markt en het aantal onafhankelijke reviews is op één hand te tellen. Dat moet anders. Daarom gaan wij in samenwerking met Scouters aan de slag.

Ervaringen delen over douchestoelen

Maar dat kunnen we niet alleen. Tijdens het corona-proof Testival hopen wij op jouw input! Alleen met jouw hulp kunnen wij reviews verzamelen en publiceren over ervaringen met verschillende douchestoel(en). We komen graag in contact met jou om te kijken wat de beste methode is om ervaring te delen, dat kan in de vorm van een testfilmpje, (telefonisch) interview of het invullen van een enquête. Met de verzamelde informatie maken wij een bruikbare keuzehulp voor douchestoelen.

Waar denken wij aan?

Hoe bevalt jouw douchestoel? Hoe voelen jouw billen na het douchen? Heb je een ervaring die belangrijk is met ons te delen, zodat wij die straks kunnen publiceren op de Scouters site, zodat iedereen die op zoek is naar de juiste douchestoel daar wat aan heeft.? Positief of negatief, alles is welkom. Jouw ervaring helpt de toekomstige gebruiker aan een fantastische keuzehulp, dat had je toch niet willen missen? Samen gaan we voor zelfstandig!

Brandt jouw ervaring op je lippen? Neem contact met ons op via ergotherapietestival2021@gmail.com dan bepalen we samen op welke manier we invulling kunnen geven aan jouw review; een testfilmpje, een interview, een enquête of misschien heb je zelf een ander idee? Uiteraard gaan we vertrouwelijk met jouw ervaring om en krijg je altijd van tevoren te lezen of zien wat we willen publiceren. Jij hebt het laatste woord.

Wij verheugen ons op de toekomstige samenwerking!

Enthousiaste groetjes,

Pien Gerrits, Esmée Golz, Courtney Heeren, Coco van Rossenberg, Christine Rot, Kaylee de Willigen

Derdejaars studenten ergotherapie Hogeschool Rotterdam