Tips voor onderweg met de auto

Tips voor onderweg met de auto

Tips voor onderweg met de auto

Onze actieve scouter Josien kwam een aantal handige tips tegen voor het tanken onderweg. Wat als je onvoldoende kracht in je handen hebt om de hendel van de brandstofslang ingetrokken te houden? En wat als het je gewoon niet zelfstandig lukt om te tanken en te betalen?

Iedereen kent het gevoel van het lang ingetrokken moeten houden van de hendel van de brandstofslang van je auto. Als je minder kracht hebt, of als je snel vermoeid raakt, kan dat lastig zijn. Josien vond bij Weerhandig een hele simpele oplossing. Je vindt daar ook een filmpje hoe het werkt.

En ze vond ook een handige app, waarmee je benzinestations kunt vinden die je willen helpen met tanken en afrekenen. Je kunt daarmee eenvoudig melden dat je eraan komt, dat je er al bent en waar je staat. Dan komt iemand je helpen. Lees meer over deze service op de site van fuelservice.org

En ken je de Hoge Nood app? Daarmee vind je 9500 toiletten in Nederland en België met vermelding van de aanwezige voorzieningen, zoals rolstoeltoegankelijkheid, een aankleedtafel voor volwassenen en ook reviews over hygiëne.