Van frame running naar frame schaatsen

Van frame running naar frame schaatsen

Van frame running naar frame schaatsen

Winter

Het wordt koud, de eerste nachtvorst heeft zich al op diverse plaatsen laten voelen en zien. De echte schaats fanaten kijken alweer uit naar een mooie tocht op natuurijs. Heb jij al eens op het ijs gestaan? Heb jij weleens geschaatst? Of dacht je altijd, dat gaat mij toch niet lukken? Wellicht is dan het schaatsframe iets voor jou. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje.

 

 

Frame running

Frame running is al veel langer heel populair en is inmiddels een olympische sport. Bij de spelen  van Parijs in 2024 zal frame running voor het eerst op het programma staan. Er zijn inmiddels 30 atletiek- en sportverenigingen en 15 andere locaties (mytylscholen en revalidatie centra) waar running frames worden gebruikt. Het NOC*NSF en de Atletiekunie spreken over een “booming sport”. Stichting Het Gehandicapte Kind helpt verenigingen om Running Frames aan te schaffen. Het doel is dat kinderen en jongeren met een beperking overal in Nederland kunnen sporten op een gewone club in hun eigen regio. Lees meer over frame running op de site van Het Gehandicapte Kind.

Frame schaatsen

En nu is er ook frame schaatsen. Ook deze sport wordt ondersteund door Stichting Het Gehandicapte Kind. Zij starten dit jaar met hulp van de Sven Kramer Academy met een groep van 12 kinderen met een beperking (4 t/m 12 jaar) met de pilot ‘Frame Schaatsen’ in Thialf, Heerenveen. Daarbij wordt er aangepast sportmateriaal gebruikt, wat het mogelijk maakt dat ook kinderen met een beperking samen kunnen sporten en plezier kunnen maken op het ijs. Lees meer over frame schaatsen op de site van Het Gehandicapte Kind.