Eet maar zo lang niet

Eet maar zo lang niet

Eet maar zo lang niet

Onlangs ben ik verhuisd van Driemond (Amsterdam) naar Emmen. Met een beperking is wisselen van gemeente altijd best ingewikkeld.

Zoektocht

Zelfs het vinden van het juiste loket in een andere gemeente kan al een probleem zijn. Gewoon omdat het anders heet. Het verschil tussen Emmen en Driemond (Amsterdam) is, dat men de Wmo hier in Emmen “De Toegang” noemt en in Amsterdam gewoon Wmo.

Niet terug betalen

Gelukkig heb ik bericht gekregen van de Wmo Amsterdam, dat ik de handbike gewoon mag houden en niet hoef terug te betalen. En dat de gemeente Emmen hem ook niet hoeft over te nemen. Fijn!

Taxipas

Ik heb een taxipas aangevraagd en gekregen, dat wil zeggen dat, de fa. Dorenbos, hem binnen 8 weken moet opsturen. (Eet maar zo lang niet, zou mijn moeder zeggen).

Overigens gebruikte ik de handbike in Driemond al voor ritjes langs het Gein en de Vecht. En ook hier heb ik al veel tochtjes gemaakt. Een tocht naar Assen en weer terug, een tocht naar Odoorn, een mooie tocht langs hunebedden.

Zwarte klauw

Onderweg maak ik de gekste dingen mee, je zult wel in de lach schieten, want de ketting was van de handbike gelopen, vandaar die zwarte klauw! En zoals laatst naar Odoorn. Bij een ijssalon wilde ik mijn handbike parkeren. Iemand zag mij worstelen met dat ding en pakte hem zo op en parkeerde hem waar ik hem hebben wilde. Wat later duwde hij me ook de vrij steile helling op naar de ijs zaak, waar overigens de clientèle buiten stond. Zo lekker was het ijs!

Komoot

Ik gebruik meestal de app van Komoot, daarmee kun je routes instellen, die je kunt opslaan en je kunt ook zelf plannen van beginpunt en eindpunt en van eindpunt naar beginpunt. Er bestaat ook een app van de fietsersbond, die heeft dezelfde mogelijkheden en ook diverse routes.

Over apps gesproken…

Het prettige van mijn telefoon is dat hij streamt naar mijn hoortoestellen via bluetooth en ik het geluid direct in mijn oor krijg. Dit kan tegenwoordig met de meeste hoortoestellen en met 75% van de Android telefoons. Informatie hierover is te vinden op internet. Zo krijg ik nu moeiteloos toegang tot technologie die mijn kwaliteit van leven verbetert. Ook “over 150 meter linksaf”.

Vaak gaat het goed, ik heb inmiddels de ketting er weer op laten leggen in Brummen (bij Frontline) en een voordrager gekocht. En bij de Action een dubbele fietstas.

Mager

Ik kan nu met de fiets boodschappen doen. Maar die taxi pas moet ook snel komen anders word ik zo mager. En als het regent kan ik dan de taxi nemen. Want het regent frequent de laatste weken