Wat is er mogelijk voorbij aan (de) beperking?

Wat is er mogelijk voorbij aan (de) beperking?

Wat is er mogelijk voorbij aan (de) beperking?

Deze vraag houdt me de laatste tijd bezig en wat het antwoord is op deze filosofische vraag weet ik niet.

Sinds de geboorte heb ik een hersenbeschadiging. Ik ben spastisch, vooral in mijn benen. Maar ook in mijn energie en mijn geest merk ik de gevolgen. Van huis uit heb ik geleerd het beste uit mezelf en mijn leven te halen. Ik heb geleerd dat meer mensen wel wat ‘raars’ hebben. Mijn inmiddels ruim 45 jaar oude lichaam wordt stroever, trager en mijn ooit ijzersterke werkgeheugen wordt minder.

Maar mentaal blijf ik wie ik ben. Met de drive om alles uit het leven te halen, met mijn beperkingen. Om er alles uit te kunnen halen, heb ik te kijken wat er voorbij aan de beperking mogelijk is. En tegelijk te waken voor mijn grenzen en mogelijkheden binnen de beperking. Te gaan voor wat IK wil, zonder klakkeloos op te gaan in wat mijn omgeving van me verwacht. Ook ik ben ermee bekend dat er soms, met de beste bedoelingen, óver me wordt gepraat in plaats van mét mij. Herkenbaar?

Verstand en gevoel

In mijn leefstijl laat ik mij echter niet beperken. Ik hou me graag en veel bezig met persoonlijke ontwikkeling, het verruimen van mijn bewustzijn. Dat is voor mij de sleutel om te kijken naar wat er buiten het bekende, het vertrouwde en het logische mogelijk is. Het draagt bij aan acceptatie van mijzelf en het beter leren maken van keuzes. Bij het ouder worden met een beperking neemt normaal gesproken de energie en bewegingsvrijheid af. Dat betekent dat ik te accepteren heb dat niet alles meer gaat zoals ik zou willen. Met alleen mentale kracht kom ik er niet. Steeds meer merk ik dat mijn lichaam niet meer mee kan komen met wat mijn snelle geest wil. Het bezoeken van cursussen die raakvlakken hebben met westerse en oosterse wijsheid maakt me bewust van hoe ik meer kan gaan luisteren naar mijn lichaam. Zodat gevoel en verstand één zijn.

Cursussen: wijsheid en verbinding

Het afgelopen jaar zat voor mij vol met cursussen, trainingen en coaching voor leefstijlverbetering. Ik was bij Tony Robbins in Londen, ik heb een training NLP (=Neuro Linguïstisch Programmeren) geassisteerd als coach, heb een deel van een curriculum doorlopen, gebaseerd op De Vierde Weg van Ouspensky en Gurdieff over het vrijmaken van je potentieel en ik bezoek bijeenkomsten die gaan over waarheid en verbinding. Dit alles brengt mij het meer gewaar zijn van cognitieve, fysieke en emotionele signalen die vragen om gezien en getransformeerd te worden. Het is intensief en ik word er blij van.

Meer energie door andere voeding

Ook ben ik gaan letten op mijn voeding. In het begin van het jaar heb ik kennisgemaakt met een orthomoleculair therapeut die met mij een voedingsplan heeft gemaakt op basis van resultaten uit een bloedonderzoek. Daarin stond vermeld wat ik mocht eten en wat niet. Het resultaat was dat ik nu veel meer energie heb dan voorheen en kilo’s kwijt ben. Puur door het aanpassen van mijn voeding.

Vorig najaar heb ik kennisgemaakt met voedingssupplementen, gefabriceerd door RAIN, uit koudgeperste zaden. Deze voedingssupplementen zijn verpakt in platte zakjes en je eet ze door het zakje op te rollen. Dat deed ik voor het eerst en gelijk merkte ik dat ik rechterop kon staan. Ik ging ineens een stukje rennen en dat had ik al lang niet meer gedaan. Tegelijk voelde ik me helderder in mijn hoofd. Een wondermiddel vond ik het! Nu gebruik ik het nog steeds en het vormt een goede bijdrage om goed in mijn lijf te zitten.

Ik sluit af met een aantal webadressen met informatie over waar ik het afgelopen jaar mee kennis heb gemaakt. Ik nodig je uit om er naar te kijken en je kunt me altijd berichten als je vragen hebt of meer wilt weten.

www.heartofawakening.nl (meetings over zelfrealisatie in verbinding)

 

www.rainintl.com (voedingssupplement uit koudgeperste zaden)