Eigen financiering

Eigen financiering

Soms besluit je om zelf een middel te betalen. Dat kan zijn omdat je dan meer keuzevrijheid hebt of omdat je weet dat er geen vergoeding mogelijk is. Je kunt dan zelf naar een fabrikant, importeur of een leverancier (revalidatiehandel) om daar het product aan te schaffen. Ook zijn er leveranciers die tweedehands hulpmiddelen aanbieden. Deze zijn dan meestal technisch goed nagekeken en vaak kun je daar ook een garantie op krijgen.

Hierbij kun je je laten adviseren door een ergotherapeut of leverancier zelf. Via internet of social media kun je ook veel informatie vinden, natuurlijk kan dat ook via de beschrijving van alle hulpmiddelen op Scouters. Daar lees je ook de ervaringen van anderen die hulpmiddelen gebruiken. En vergeet niet later jouw ervaring toe te voegen, zo helpen we elkaar steeds de beste individuele keus te maken.

Bij eigen aanschaf is het in sommige gevallen mogelijk deze kosten als aftrekpost op te voeren bij de belastingaangifte. De voorwaarden hiervoor verschillen per belastingjaar. Daarom verwijzen we je hier naar twee pagina’s van de belastingdienst:

Aftrekbaarheid hulpmiddelen

Aftrekbaarheid zorgkosten