Fondsen

Fondsen

Je kunt bij diverse fondsen terecht voor (deel)financiering van hulpmiddelen die nergens anders vergoed worden. Voor een aanvraag bij een fonds is een goede onderbouwing belangrijk en is het handig om advies te vragen bij bijvoorbeeld MEE , of een behandelaar zoals een ergotherapeut of maatschappelijk werker. Het fonds kijkt naar de onderbouwing en naar de eigen financiële mogelijkheden voor aanschaf. Pas na toekennen van een budget kun je het gewenste middel aanschaffen. Mogelijke richtingen om een geschikt fonds te vinden doe je via een van onderstaande linken.

Zoek op internet met de zoekterm ‘Fondsen voor financiële ondersteuning’; er zijn er veel, de meesten voor een specifieke doelgroep.

Verder kan je kijken via fondsen in Nederland

Sporthulpmiddelen

Een eruit springende organisatie is handig te weten, als je wilt gaan sporten. Via Uniek sporten - uitleen kun je gratis een sporthulpmiddel uitproberen voor maximaal 4 maanden. Doordat je kunt kiezen uit een breed aanbod, kun je uiteindelijk de sport kiezen die het beste bij je past.

Daarnaast is Uniek Sporten Uitleen meer dan een uitleenservice. Je krijgt namelijk ook advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het hulpmiddel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.