Voorleesapparatuur

Spraakherkenning Dragon NaturallySpeaking van Nuance

Spraakherkenning Dragon NaturallySpeaking van Nuance

Beoordelingen (0)

Informatie

Het spraakherkenningsprogramma Dragon NaturallySpeaking Premium van Nuance gebruik je op je computer en helpt als je een typbeperking hebt. In plaats van met je handen, bedien je het programma met je eigen stem. Je kan met het programma berichten, brieven, rapporten, spreadsheets en dergelijke typen, maar ook je e-mails verzenden, chatten, het internet op, Facebook, Instagram, en ga zo maar door. 

Je geeft command’s (eenvoudige spraakopdrachten) voor alle functies die je gewoonlijk met het toetsenbord doet. Je zegt nieuwe alinea, selecteer, sla op, of sluit af, en de computer voert het commando uit. Als je het softwarepakket Dragon NaturallySpeaking Premium van Nuance koopt, krijg je 3 licenties. Dat betekent dat je het spraakherkenningsprogramma op 3 verschillende computers kan installeren. Het programma wordt regelmatig geüpdatet. De updates zijn gratis en mede gebaseerd op de feedback die Nuance van gebruikers krijgt. Je eigen op- en aanmerkingen zijn dus ook van harte welkom.

Het handboek is in de prijs inbegrepen. Alle spraakcommando’s staan er stap voor stap in beschreven en er staan ook oefeningen in. Er zijn verschillende soorten microfoons en (draadloze) headsets verkrijgbaar, in verschillende prijsklassen. Met een uitbreidingspakket kan je ook je tv, telefoon of het licht met je stem bedienen. Wil je meer weten over de training en ondersteuning, dan kan je een kijkje nemen op de site van RDG Kompagne.

Specificaties

Om het softwarepakket te kunnen installeren moet je pc of laptop aan bepaalde systeemvereisten voldoen. De spraakaansturing werkt vanaf Microsoft Office versie 2012/2013 en Windows 7. Let daarop bij aankoop.

Het softwarepakket kost € 169,-, exclusief de training.

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 21 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Spraakherkenning Dragon NaturallySpeaking van Nuance? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling