Draaihulpmiddel

Vendlet draaibed

Vendlet draaibed

4.6
Beoordelingen (4)

Informatie

Het Vendlet draaibed of wentellakensysteem draait en verplaatst je geautomatiseerd in je eigen bed. Het is vooral handig als je passief of bedlegerig bent. Maar ook als je veel pijn hebt bij het verplaatsen in bed.

Bediening

Je kunt het systeem zelf bedienen, of dat door een mantelzorger of zorgverlener laten doen.

Zelfbediening is wel op indicatie van de ergotherapeut en op eigen risico. Je moet bijvoorbeeld goed opletten, dat je jezelf niet op je arm draait en niet meer bij de handbediening kan komen.

Het kan ook een oplossing zijn voor jouw mantelzorger of zorgverlener om overbelasting te voorkomen als ze jou draaien of verplaatsen in bed.

Hoe werkt het?

Je kunt Vendlet op vrijwel elk bestaand zorgbed bevestigen. Het bestaat uit een glijlaken, een wentellaken, een handbediening en twee rolbuizen die aan weerszijden in de lengterichting van het bed zijn gemonteerd.

Door te drukken op de handbediening windt het draailaken om een van de rollen op, en om de andere wentelt het af. Je draait zonder over het laken te schuiven of verplaatsten.

De rolbuizen in de hoge positie kunnen ook als bedhekken worden gebruikt.

Wanneer kan Vendlet een oplossing zijn?

Als je bedlegerig bent, een verhoogd risico op decubitus hebt, je jezelf in bed niet gemakkelijk kunt draaien/verplaatsen, bij overgewicht (tot maximaal 400 kg) en als het bewegen in bed pijnlijk is.

Van deze versie is het maximale gewicht van de gebruiker 200 kg. Ben je zwaarder, dan kan de Vendlet Bari een oplossing zijn. Die gaat tot 400 kg.

Lees het testverslag van onze vaste blogger Almer Regter

 

 

 

Specificaties

Er zijn verschillende types en uitvoeringen van het Vendlet bed. De Vendlet V5S is er met of zonder speed adjust: daarmee kun je de snelheid van het omrollen regelen.

Een Vendlet systeem kost ongeveer € 7.100,-, afhankelijk van de versie, opties en kosten voor plaatsing.

Vergoeding via de Regeling hulpmiddelen van de zorgverzekeraar is mogelijk op basis van een goed onderbouwde indicatie van een ergotherapeut. Je kunt het Vendlet gratis 14 dagen thuis uitproberen. Daarvoor kun je contact opnemen met de productspecialist van Vendlet bij United Care.

 

Waar te koop?

Laatst gewijzigd op 12 juli 2024 door Scouters

Deel je ervaring

Ben jij bekend met Vendlet draaibed? Door jouw beoordeling te delen, help je andere leden van de Scouters community bij het maken van een weloverwogen beslissing. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Schrijf een beoordeling